Eveniment

Cei născuţi astăzi nu vor mai şti ce înseamnă sensul cuvântului intimitate

Edward_Snowden-2Edward Snowden este numele echivalent cu scandalul anului pe glob. Fost angajat CIA şi consultant la NSA, Snowden a cerut şi a primit exil temporar în Rusia, după care a decis să dezvăluie informaţii secrete care, se spune, ar fi condus la reconfigurarea politicilor americane de spionaj.
Transfugul, perceput erou de către unii şi trădător de către alţii, a acordat un interviu la Channel 4 care a făcut un rating colosal în aceste zile după ce britanicii l-au prezentat ca şi alternativă la discursul tradiţional de Crăciun al Reginei Elisabeta.
”Un copil născut astăzi nu va mai avea nici o concepţie de protejare a vieţii private. Nu va şti niciodată ce înseamnă un moment privat, un gând neînregistrat.” – a menţionat tânărul de doar 30 de ani care a dezvăluit informaţii secrete despre programele americane de monitorizare a comunicaţiilor.
Edward Snowden a făcut referire şi la celebrul romancier britanic George Orwell şi a explicat că tehnicile de supraveghere descrise în ”1984” sunt nimic comparativ cu ce există în prezent.
Referitor la această speţă atât de delicată, Barack Obama a sugerat că se au în vedere unele schimbări pentru a se ajunge la un real echilibru între starea de securitate a cetăţenilor şi protejarea datelor private.

Print Friendly, PDF & Email

Știri asemănătoare

Lasă un comentariu

*Folosind acest formular ești de acord cu politica noastră de confidențialitate!