Actualitate

Cel de-al doilea cămin de bătrâni din judeţ ar putea fi amenajat la Singureni

Consiliul Judeţean Giurgiu a făcut toate demersurile către Guvern pentru obţinerea aprobării transformării fostului spital de boli infecţioase într-un spaţiu care să găzduiască persoanele în vârstă din Giurgiu şi judeţele limitrofe.„În baza Hotărârii de Guvern 212/2011, Consiliul Judeţean va putea accesa Programul de Interes Naţional (PIN) prin care putem dezvolta un cămin în locul spitalului de la Singureni”, ne-a spus consilier în cadrul cabinetului preşedintelui CJ Giurgiu, Georgeta Pelin. Potrivit acesteia, instituţia pe care o reprezintă a emis o hotărâre în acest sens, act trimis deja la Ministerul Sănătăţii şi la cel al Muncii. Semnalele primite până acum de la cele două instituţii sunt pozitive. Dacă autorităţile giurgiuvene vor primi undă verde pentru reamenajarea fostului spital de la Singureni, aproape toţi angajaţii fostei unităţi sanitare îşi vor păstra locurile de muncă. Noul cămin de bătrâni ar urma să găzduiască zeci de vârstnici din Giurgiu, dar şi din judeţele limitrofe.

„Sperăm ca de la 1 octombrie să putem începe activitatea de reorganizare a spaţiilor de reamenajare a camerelor. Vom avea 30 de încăperi a câte două locuri. Bătrânii, chiar dacă nu au o pensie prea mare, pot veni acolo, dacă sunt cazuri speciale vor fi făcute dosare sociale. Suma în aceste cazuri va fi alocată din bugetul Consiliului Judeţean. Pentru cei care au pensie, se va reţine maximum 60% din venit pentru costurile de îngrijire”, a mai spus Pelin.

În plus, costurile privind reabilitarea clădirii de la Singureni şi dotarea noului cămin vor fi suportate din bugetul Consiliului Judeţean. Dacă unitatea va fi înfiinţată, Guvernul va asigura suma de 1.411 lei, sub formă de cheltuieli de îngrijire pentru fiecare bătrân în parte. Reprezentanţii autorităţilor judeţene fac deja apel către primarii din Giurgiu pentru pregătirea unor baze de date cu vârstnicii care ar putea fi găzduiţi la Singureni.

Pe de altă parte, Georgeta Pelin ne-a declarat că sunt în lucru alte două proiecte privind înfiinţarea de cămine de bătrâni la Mogoşeşti şi Onceşti.

Print Friendly, PDF & Email

Știri asemănătoare

Lasă un comentariu

*Folosind acest formular ești de acord cu politica noastră de confidențialitate!