La zi

Posturi deblocate la judeţ

21 de posturi în unităţi subordonate Consiliului Judeţean Giurgiu au fost deblocate, după ce specialiştii instituţiei menţionate au obţinut avizul de la Guvern în acest sens. Astfel, vor putea fi făcute angajări, în urma unui concurs, printre altele, la Direcţia pentru Protecţia Copilului, la două spitale, la Muzeul Judeţean şi la Teatrul „Tudor Vianu”.Ordonanţele de Guvern 63 şi 34 au dus la îngreunarea desfăşurării activităţii în administraţiile publice locale, prin aplicarea acestor două acte normative autorităţile fiind puse în imposibilitatea de a mai face angajări.

Însă, odată cu emiterea Ordonanţei de Urgenţă 23/2011, s-a dat posibilitatea ordonatorilor principali de credite să aprobe deblocarea şi ocuparea prin concurs a unor posturi vacante. Consiliul Judeţean Giurgiu a făcut toate demersurile privind această măsură, pentru obţinerea avizului de la Guvern.

„Lista cu posturile unice a fost transmisă la Instituţia Prefectului care a realizat o analiză şi care, ulterior, a înaintat toată documentaţia către Ministerul de Interne”, ne-a declarat consilier în cadrul compartimentului Managementul Resurselor Umane din cadrul CJ Giurgiu, Mirela Andrei.

În şedinţa de Guvern din 13 iulie, la nivel naţional s-a aprobat deblocarea a aproape 700 de posturi în administraţiile locale. În ceea ce priveşte Giurgiu, s-a decis deblocarea a 21 de posturi, ce trebuie ocupate de specialişti în mai multe instituţii subordonate Consiliului Judeţean.

„Mulţumim pentru buna colaborare Prefecturii şi ne bucurăm că putem ajuta la îmbunătăţirea activităţii în instituţiile unde vor fi deblocate posturile, şi mai ales ne bucurăm că pot fi oferite 21 de locuri de muncă giurgiuvenilor”, a mai spus Mirela Andrei.
Potrivit acesteia, au fost deblocate opt posturi la Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului, alte patru posturi la Spitalul Judeţean de Urgenţă şi un post la unitatea medicală din Vadu Lat. De asemenea, vor putea angaja câte un specialist Muzeul Judeţean „Teohari Antonescu”, Centrul de Afaceri Transfrontalier „Danubius” şi Şcoala Specială. La Teatrul „Tudor Vianu” au fost deblocate trei posturi, iar la Centrul Judeţean de Resurse şi Asistenţă Educaţională două posturi.

Print Friendly, PDF & Email

Știri asemănătoare

Lasă un comentariu

*Folosind acest formular ești de acord cu politica noastră de confidențialitate!