Actualitate

Celebrul psihiatru Florin Tudose a încetat din viaţă în urma unui infarct

tudose

Cel mai cunoscut psihiatru pentru publicul larg de la noi, Florin Tudose, a suferit un infarct, duminică, 12 octombrie, infarct ce i-a fost fatal. Cel care în ultimele săptămâni a ocupat ”Canapeaua electorală” de la Realitatea TV, ocupându-se de profilul psihologic al celor 14 candidaţi la prezidenţiale, se afla în weekendul trecut într-o piaţă din comuna Coşereni, judeţul Ialomiţa; când a încercat să se urce în maşină, la scurt timp după ce făcuse cumpărături, a căzut brusc la pământ.

Florin Tudose, născut în 1952 la Bucureşti, a absolvit Facultatea de Medicină şi Farmacie ”Carol Davila” din Capitală şi a devenit medic psihiatru. Din 1999 a devenit profesor universitar, predând psihiatrie psiho-patologie şi psihologie clinică. A publicat 32 de cărţi de specialitate şi peste 200 de articole în presa scrisă de după 1989. Pasionat de jurnalistică încă din anii studenţiei, a participat la zeci de emisiuni televizate.

Începând cu 1996, a publicat volumele Psihopolitica şi Psihopolitica Recidiva, practic un sumum de analize socio-psihologice (adesea) cu caracter satiric la adresa reprezentanţilor clasei politice.

Print Friendly, PDF & Email

Știri asemănătoare

Lasă un comentariu

*Folosind acest formular ești de acord cu politica noastră de confidențialitate!