Politic

Probleme tot mai mari pentru aleşii care au optat pentru PLR: o PASĂRE îi poate lăsa fără mandate!

plr-500x306

A vrut o pasăre, în loc de ghindă, şi a rămas fără partid. Este ceea ce i s-a întâmplat candidatului la preşedinţie Călin Popescu Tăriceanu. Acesta şi-a pierdut partidul pentru că nu a modificat sigla la timp, mai precis cu 6 luni înaintea alegerilor. Aşa au motivat judecătorii de la Tribunalul Bucureşti decizia de respingere a transformării Partidului Naţional al Mediului în Partidul Liberal Reformator.

Călin Popescu Tăriceanu şi-a dorit să schimbe sigla formaţiunii. Să înlocuiască ghinda, simbolul PNM, cu o pasăre, ca siglă a Partidului Liberal Reformator. Numai că, potrivit legii, semnul permanent al unui partid nu poate fi modificat cu mai puţin de 6 luni înaintea datei alegerilor.
„Cum semnul permanent al petentei a fost schimbat cu ocazia Congresului ce a avut loc în data de 01 – 02.08.2014, deci cu mai puţin de 6 luni înainte de data fixată pentru alegerile prezidenţiale (02.11.2014), tribunalul constată că modificarea statutului nu poate avea loc, câtă vreme noul statut vizează o noua denumire a P.N.M., partid căruia îi lipseşte un element de identificare, respectiv semnul permanent.”, motivează instanţa.
Judecătorii mai spun că semnul permanent este elementul de identificare fără de care nu se poate discuta despre o modificare a denumirii sau a sediului. Prezenţa lui Popescu Tăriceanu în cursa pentru prezidenţiale nu a fost afectată de această decizie a instanţei, pentru că liberalul s-a orientat către o candidatură independentă. Probleme sunt pentru toţi aleşii locali care au plecat din PNL pentru a se înscrie în PLR în baza ordonanţei care permite migrarea. Dacă decizia rămâne definitivă, aceştia riscă să îşi piardă mandatele pentru că şi-au dat demisia dintr-un partid pentru a se înscrie într-altul nevalidat.
www.realitatea.net

Print Friendly, PDF & Email

Știri asemănătoare

Lasă un comentariu

*Folosind acest formular ești de acord cu politica noastră de confidențialitate!