Actualitate

Centrul de la Tântava, şantier în lucru

Vor avea condiţii mult mai bune de cazare şi de trai, în general. În prezent, la Centrul de Integrare prin Terapie Ocupaţională de la Tântava se desfăşoară ample lucrări de reabilitare a clădirii. Aceasta, în cadrul unui proiect Regio, câştigat de Consiliul Judeţean Giurgiu. O parte din cei care sunt internaţi la Centrul de la Tântava au fost mutaţi la un alt centru din Grădinari, iar ceilalţi sunt găzduiţi într-o clădire situată în apropierea pavilionului central. Miercuri, 12 octombrie, în cadrul vizitei organizate de ADR Sud Muntenia la Tântava, pentru promovarea proiectelor Regio implementate de Consiliul Judeţean Giurgiu, am aflat mai multe detalii legate de investiţiile ce sunt realizate la Centrul de Integrare prin Terapie Ocupaţională. Astfel, în afară de executarea unor lucrări la exterior, sunt pregătite mai multe acţiuni şi în interiorul pavilioanelor centrului.

„Au fost începute lucrări de reabilitare termică, în speţă izolaţie exterioară cu polistiren, schimbarea tâmplăriei din lemn. La interior, se acţionează la refacerea zugrăvelilor. Pentru o perioadă relativ scurtă, constructorul s-a achitat de sarcinile asumate, sperăm să dea dovadă de aceeaşi competenţă. Chiar dacă a venit vremea rece, vom lucra la interior”, a spus managerul de proiect Cristian Ţone.

Valoarea proiectului Regio în baza căruia Centrul de la Tântava va fi modernizat se ridică la peste 3,6 milioane de lei. Potrivit reprezentanţilor autorităţilor judeţene, acesta a fost primul proiect depus pe axa ce vizează domeniul asistenţei sociale.

„Am înţeles de la directorul ADR Sud Muntenia (Liviu Muşat, n.r.) că suntem judeţul cu cele mai multe proiecte, ce vor fi aprobate pe POR, axa 3.2, domeniul infrastructură socială. Acesta este primul. Avem nu mai puţin de şase proiecte. Este deja acesta în lucru, alte două semnate şi cu proceduri de achiziţie în derulare, iar pentru altele trei, inclusiv cel de la Onceşti, privind bolnavii de Alzheimer, domnul director Muşat ne-a asigurat că vor primi finanţare. Probabil în primăvară, dacă nu ne încurcă unii sau alţii, ar trebui să demarăm în paralel lucrările de realizare a investiţiilor la toate aceste proiecte aprobate”, ne-a declarat şi preşedintele Consiliului Judeţean, Dumitru Beianu.

Print Friendly, PDF & Email

Știri asemănătoare

Lasă un comentariu

*Folosind acest formular ești de acord cu politica noastră de confidențialitate!