Actualitate

Centrul Militar, de trei decenii la Giurgiu

Militarii giurgiuveni au sărbătorit joi, 17 februarie, 30 de ani de existenţă a Centrului Militar Judeţean (CMJ) Giurgiu. La eveniment au participat cadre active, în rezervă sau retragere, dar şi reprezentanţi ai autorităţilor locale şi judeţene. Onorul a fost prezentat contraamiralului de flotilă Silviu-Cătălin Dumistrăcel, locţiitorul Şefului Direcţiei Personal şi Mobilizare din cadrul Ministerului Apărării.

Ceremonia a continuat cu o slujbă religioasă, iar după aceea, invitaţii au fost aşteptaţi la sediul Primăriei Giurgiu, în sala de şedinţe a Consiliului Local. Colonelul Gheorghe Pană, comandantul Centrului Militar Judeţean, a prezentat istoricul acestei instituţii şi a precizat că CMJ rămâne principala interfaţă a unităţii militare în raport cu societatea civilă. „Înfiinţarea Centrului Militar a reprezentat în fapt materializarea concepţiei privind recrutarea şi încorporarea tinerilor din judeţul Giurgiu, ţinerea evidenţei resurselor umane şi materiale, efectuarea repartiţiei de resurse prevăzute în planul de mobilizare a garnizoanei”, a mai spus colonelul Pană.

Invitatul de onoare, contraamiralul de flotilă Silviu Dumistrăcel, a citit mesajul ministrului de Interne cu această ocazie. „Încă de la înfiinţare, personalul acestui centru şi-a îndeplinit cu succes şi profesionalism misiunea de bază, continuând o valoroasă tradiţie de consolidare între armată şi societatea civilă”, se arată în mesaj. În plus, Dumistrăcel i-a felicitat pe militarii giurgiuveni pentru că tocmai profesionalismul cadrelor „a permis desfăşurarea unei activităţi excepţionale.

Şi prefectul judeţului Giurgiu, Robert Cristoi, i-a felicitat pe militarii din Giurgiu şi a rostit câteva cuvinte ce se adresează tinerilor. „De ce să alegi armata când în faţa ta se deschid atâtea drumuri, atâtea posibilităţi? Pentru că a intra în armata română nu înseamnă doar a-ţi defini personalitatea, a te maturiza, a-ţi întări trupul şi spiritul, nu doar a-ţi face datoria faţă de patrie, ci înseamnă o multitudine de oportunităţi şi posibilităţi pe care ţi le oferă cariera militară”, a spus Cristoi.

La rândul său, secretarul municipiului Giurgiu, Petre Roşu, a declarat:

„Permiteţi-mi ca, în numele primarului municipiului Giurgiu, al Consiliului Local, să felicit comandamentul Centrului Militar Judeţean pentru această iniţiativă generoasă, de a organiza acest eveniment în preajma unei alte aniversări importante pentru noi, giurgiuvenii, înfiinţarea în luna ianuarie 1881 a judeţului Giurgiu”.

Fost comandant al CMJ, colonelul în rezervă Dumitru Lincan a vorbit despre nerecunoştinţa celor care conduc acum ţara, materializată prin măsurile de reducere a veniturilor celor care au ieşit la pensie.

Print Friendly, PDF & Email

Știri asemănătoare

Lasă un comentariu

*Folosind acest formular ești de acord cu politica noastră de confidențialitate!