Social

Centrul Regional de Cazare şi Azil Giurgiu îşi aşteaptă primii beneficiari

Au explicat care este scopul înfiinţării la Giurgiu a unui Centru Regional de Cazare şi Proceduri de Azil, cum va funcţiona şi ce servicii va oferi în decursul celor 10 luni de funcţionare. Membrii echipei de proiect, care are drept scop operaţionalizarea acestui centru, au susţinut miercurea trecută o conferinţă de presă. 

Proiectul prin care se doreşte crearea facilităţilor în cadrul centrului de azil înfiinţat la începutul lunii septembrie la Giurgiu face parte din cadrul programului general “Solidaritatea şi gestionarea fluxurilor migratorii” şi este finanţat cu circa 93.000 de euro, dintre care 70.000 de euro sunt bani europeni.

Prin intermediul acestui proiect, Centrul va fi amenajat şi dotat astfel încât să ofere condiţii de cazare adecvate în scopul îmbunătăţirii informării solicitanţilor de azil şi al dezvoltării unor deprinderi utile integrării în societatea românească. Toate informaţiile referitoare la acest proiect au fost oferite de coordonatorul Ioan Puhache. “Activităţile ce se vor desfăşura în cadrul proiectului cuprind acţiuni de amenajare a clădirii şi a spaţiilor exterioare, dotarea spaţiilor interioare şi achiziţionarea cu autovehicule, iar rezultatele preconizate se referă la asigurarea condiţiilor corespunzătoare de cazare a solicitanţilor de azil şi a persoanelor care au primit protecţie ”, a declarat cms. şef Ioan Puhache. Capacitatea centrului este de 100 de locuri, acolo urmând să lucreze 27 de persoane. Centrul de la Giurgiu va deservi şi judeţele Călăraşi, Dâmboviţa, Ialomiţa, Teleorman şi Dolj, fiind al şaselea din ţară.

Print Friendly, PDF & Email

Știri asemănătoare

Lasă un comentariu

*Folosind acest formular ești de acord cu politica noastră de confidențialitate!