Cultură

Scriitorul Ion Machidon a deschis la Băneasa o casă de creaţie

Va găzdui lansări de carte, evenimente culturale dar va reprezenta şi un loc de suflet al scriitorilor giurgiuveni. Casa de creaţie de la Băneasca inaugurată sâmbăta trecută poartă numele fondatorului său, Ion Machidon. Evenimentul a debutat cu sfinţirea casei, la care au participat importanţi oameni de cultură din Giurgiu, membri ai Cenaclului Luceafărul, Emil Talianu, Marga Dumitrescu Frasinu, Emil Păunescu sau Tudor Rădan, cadre didactice, copii.

Din program a făcut parte evocarea personalităţii lui Petre Ghelmez, care anul acesta ar fi împlinit 79 de ani, în cadrul unui medalion literar şi muzical susţinut de elevii Şcolii din Gostinu. La întâlnirea de sâmbătă a fost lansat şi volumul “Obsesia unei iubiri” al Margăi Dumitrescu Frasinu, a fost amenajată expoziţia de carte “Scriitori giurguveni de ieri şi de azi” , şi s-au recitat poezii.

“Scopul înfiinţării casei de creaţie este acela de promovare a valorilor vieţii culturale din zonă, a creaţiei autentice şi a creatorilor giurgiuveni dar şi din alte judeţe”, a declarat amfitrionul acestei manifestări, Ion Machidon.

Print Friendly, PDF & Email

Știri asemănătoare

Lasă un comentariu

*Folosind acest formular ești de acord cu politica noastră de confidențialitate!