Economic Politic Social

Proiecte interesante, în pregătire, la Consiliul Judeţean ! Multe îi vizează pe tinerii giurgiuveni

1472243_747504145277791_976996913_nLa Consiliul Judeţean Giurgiu sunt  în pregătire mai multe proiecte ce ar putea fi finanţate cu fonduri europene în anii următori, iar multe au în vedere tinerii. Despre acest lucru a vorbit, în conferinţă de presă, miercuri, 11 decembrie, preşedinte al organizaţiei municipale a PNL Giurgiu, administrator public al judeţului, Dumitru Beianu.
El a precizat că specialiştii de la judeţ se pregătesc aşadar pentru documentaţiile specifice în cazul a 5 proiecte. Unul vizează amenajarea unui Centru de Excelenţă la Bucşani, iar altul construirea unui Centrul Ecumenic, în parteneriat cu Episcopia. Acestea două există  pe hârtie din mandatul trecut, însă documentaţia aferentă trebuie revizuită. Un al treilea proiect are legătură cu renumita Casă a Tineretului din municipiu. „Vrem să deschidem în primăvară o adresă, pe Internet, prin care tinerii să îşi dea cu părerea despre utilitatea acelui spaţiu”, a spus Beianu, precizând însă că, în acest caz, trebuie găsită o cale astfel încât proiectul să nu presupună şi obţinerea de venituri. Altfel, cofinanţarea ar fi de 50% din partea Consiliului Judeţean.
Liberalul a amintit şi despre un proiect ce vizează amenajarea unei zone de agrement la Prundu. El a spus că a discutat deja cu primarul Cătălin Corbea pe acest subiect şi că zona ar putea fi amenajată acolo unde se desfăşoară, de regulă, competiţiile de motocross.
În această idee a trecerii de la vorbe la fapte, Dumitru Beianu a făcut aceeaşi recomandare şi celor de la municipalitate. Liberalul a spus că a venit momentul să se treacă de la declaraţii despre planuri la prinderea în lista de investiţii pe 2014 realizarea unor studii de fezabilitate şi alte documentaţii tehnice.
 
 

Print Friendly, PDF & Email

Știri asemănătoare

Lasă un comentariu

*Folosind acest formular ești de acord cu politica noastră de confidențialitate!