Social

Cine se va mai gândi la noi când vom fi bătrâni? Tinerii buni şi oamenii cu suflet mare. Acţiune specială la Mironeşti!

vlcsnap-2013-12-20-21h15m06s247Nu se poate spune că sunt uitaţi de semenii lor, pentru că, periodic, oameni cu suflet mare îi vizitează şi le aduc daruri sau alinare- prin cuvintele lor bune, nu doar în apropierea vreunei zile mari, însă mai cu seamă atunci. Pentru că sărbătorile reprezintă momentul în care, ştim cu toţii, amintirile despre cei dragi, pe care nu îi mai avem aproape, ne tulbură liniştea interioară.
Totuşi, se simt singuri. Singuri cu gândurile şi tristeţile lor, aşa că se agaţă cu întreaga lor fiinţă de fiecare om care le trece pragul. Numai că, bătrânii de la Căminul pentru Persoane Vârstnice de la Mironeşti au avut parte, vineri, 20 decembrie, de o zi de neuitat. Nu doar pentru că au primit daruri, ci pentru că cineva le-a ascultat păsul, din nou, dar, mai mult decât atât, sufletele le-au fost umplute cu bucurie de glasuri de copii talentaţi.vlcsnap-2013-12-20-21h15m37s99
Liberalul Dumitru Beianu, administrator public al judeţului, însoţit de mai mulţi tineri membri ai Clubului Elevilor Liberali, a mers, din nou, în vizită la Căminul de la Mironeşti. Mai mult decât atât, el a reuşit să îi încânte pe bătrâni, aducându-i pe talentaţii elevi ai clasei a V-a A de la Şcoala „Academician Marin Voiculescu”. Copiii le-au cântat vârstnicilor, dar, şi mai interesant, au pus în scenă o piesă de teatru, fiind vorba despre membri unei trupe de profil, câştigătoare a multor premii în domeniu.
„Ne pare bine că aţi venit dumneavoastră, ne-am bucurat mult când am auzit că veniţi”, a spus o doamnă imobilizată într-un scaun cu rotile. O altă doamnă simpatică, în vârstă de aproape 95 de ani, care este la Căminul din Mironeşti de 10 ani, i-a felicitat pe tinerii elevi, spunând că este un lucru foarte frumos că se gândesc la bătrâni, ridicându-le, astfel, moralul.vlcsnap-2013-12-20-21h16m27s95
Un domn cu o sclipire deosebită, ca şi inteligenţă, dar şi ca exprimare, a spus răspicat că a primit vizita lui Dumitru Beianu în repetate rânduri. „Întotdeauna a fost atent cu noi, dar mai ales când a devenit preşedinte de Consiliu Judeţean, am avut un sprijin, fără exagerare, neasemuit. Adică, era unicul nostru sprijin”, a spus vârstnicul domn.
Tot dumnealui a profitat de prezenţa presei şi a relatat câteva dintre nemulţumiri, legate de hrană, de subfinanţarea domeniului asistenţei sociale, în general, însă a spus că este recunoscător pentru că angajaţii Căminului de la Mironeşti sunt oameni care au mare grijă de ei.
După ce ne-au împărtăşit impresiile lor, bătrânii au asistat la spectacolul deosebit, oferit de elevii de la Şcoala 8.
„Îi felicit pe elevii liberali giurgiuveni pentru implicare şi mă bucur că am găsit înţelegere şi la profesorii de la Şcoala Academician Marin Voiculescu. Spectacolul a fost unul cu totul deosebit. Le urez oamenilor de aici să aibă încredere în instituţiile care au grijă de ei, să aibă parte de zile liniştite, sărbători fericite şi trebuie să ştie că beneficiază de sprijinul Consiliului Judeţean Giurgiu”, a spus Dumitru Beianu.
Luni, 23 decembrie, după ştirile Valahia TV(www.valahiatv.ro), într-o Ediţie specială, de la ora 19.30, veţi putea urmări un emoţionant reportaj despre evenimentul de vineri, de la Mironeşti.

Print Friendly, PDF & Email

Știri asemănătoare

Lasă un comentariu

*Folosind acest formular ești de acord cu politica noastră de confidențialitate!