Actualitate La zi

Paza bună trece primejdia rea. VEZI AICI ce măsuri ia Consiliul Judeţean Giurgiu pentru procesele cu Prefectura

cjgVor să se apere cu cei mai buni avocaţi, după atacarea în instanţa de  contencios administrativ de către conducerea Prefecturii a mai multor hotărâri. Cei de la Consiliul Judeţean, în şedinţa extraordinară de vineri, 20 decembrie, au dat undă verde, cu majoritate de voturi, unui proiect privind aprobarea achiziţiei de servicii juridice de asistenţă şi reprezentare.
Preşedintele CJ Giurgiu, Vasile Mustăţea, a precizat că se impune un asemenea proiect, având în vedere că, în opinia sa, hotărârile instituţiei ar fi atacate pe bandă rulantă, dar şi pentru că ar fi auzit că aceste blocări nu s-ar opri aici.
„Am primit ameninţări că vor fi atacate, de acum, toate hotărârile Consiliului Judeţean şi trebuie să ne apărăm în instanţă. O să se întâmple ca la Mârşa, acolo unde au fost atacate absolut toate hotărârile Consiliului Local. Doamna primar de acolo a câştigat, însă, până acum în 9 din cazuri”, a spus Mustăţea.
Pe de altă parte, consilierul Partidului Ecologist, Constantin Buduru, a atras atenţia asupra faptului că achiziţia unor asemenea servicii nu s-ar putea face decât în situaţii excepţionale. „Ordonanţa 26 interzice acest lucru în cazul unor instituţii care au servicii juridice, această hotărâre era posibilă dacă vorbim de justificări clare, să fie în concediu juristul instituţiei, de exemplu, în cazuri excepţionale”, a subliniat Buduru.
Vasile Mustăţea a replicat că, de fapt, ar exista o situaţie de genul acesta, susţinând că actualul prefect ar fi delegat să ocupe această funcţie, Lavinia Crişu fiind încă director al direcţiei juridice a Consiliului judeţean.
Cu toate discuţiile din plen, proiectul a trecut, dar cu două abţineri, una a lui Constantin Buduru şi o alta a consilierului PSD Constantin Ciobanu.

Print Friendly, PDF & Email

Știri asemănătoare

Lasă un comentariu

*Folosind acest formular ești de acord cu politica noastră de confidențialitate!