Actualitate

Ciprian Danciu: "Giurgiu are încă voci libere!"

Au fost şi giurgiuveni care au ales, în această seară de duminică, să spună un NU hotărât față de ordonanța grațierii și modificării Codului penal. La ora 17,00, ora stabilită, ei s-au întâlnit în faţa Prefecturii din Giurgiu, luând astfel poziţie faţă de încercările Guvernului de a graţia infractori şi de a modifica pe şest Codurile penale, măsuri care nu au fost promovate în campania electorală de cei care sunt la guvernare şi care nici nu au fost trecute în programul de guvernare şi de care ar beneficia, în primul rând, politicienii corupţi.
„Nu este un protest politic, nu este o manifestare împotriva unui partid sau pentru a veni în sprijinul altui partid, ci este o manifestare a unui drept constituţional. Este dreptul oamenilor cinstiţi de a se diferenţia clar de hoţi! Aş fi venit şi singur pentru a arăta că şi Giurgiu are, încă, voci libere, care să ia atitudine faţă de anumite derapaje”, a declarat Ciprian Danciu, unul dintre cei care au ales să vină în faţa prefecturii.
Acesta spune că, deşi şi-ar fi dorit să fie cât mai multe persoane la întâlnire, totuşi, înţelege motiveler care i-au ţinut pe giurgiuveni acasă. „Mi-aş fi dorit sincer să fie mai multe persoane la această întâlnire. Nu pot să spun că m-aş fi aşteptat să fie foarte mulţi date fiind condiţiile din Giurgiu. Şi, mă refer la faptul că nu sunt foarte multe persoane independente de aparatul de stat. Vorbim despre un oraş unde în proporţie covârşitoare oamenii lucrează la instituţii de stat, mă refer la riscul pe care oamenii nu sunt dispuşi să şi-l asume, nu cel puţin în acest momen, şi sunt absolut convins că unii mai au şi alte motive întemeiate să nu iasă să protesteze”.
Ar fi putut să meargă la Bucureşti, dar nu a făcut-o. Şi ca el şi alţi giurgiuveni. Ciprian Danciu a ales să vină la Prefectura Giurgiu! De ce? O spune chiar Ciprian:  „Trebuie să arătăm că şi Giurgiu este un oraş cu voce. Chiar dacă foarte puţine voci, la acest moment, însă există. Arătăm că  încă se trăieşte în Giurgiu!”

Mariana Mitroi

 

Print Friendly, PDF & Email

Știri asemănătoare

Lasă un comentariu

*Folosind acest formular ești de acord cu politica noastră de confidențialitate!