Actualitate Cultură Economic Educație La zi Național Social

Clubul Rotary Danubius Giurgiu se implica! Izvorul de apa potabila de la Daia a fost ecologizat

Din dorinţa de a da exemplu şi de a sensibiliza comunitatea asupra importantei apei potabile si pentru a trage un semnal de alarma in ce priveste poluarea surselor naturale de apa şi a mediului înconjurător, membrii Clubului Rotary Danubius Giurgiu au demarat o campanie de ecologizare a izvoarelor recondiţionate de Rotary. Primul obiectiv a fost izvorul de la Daia, aflat la intersectia drumurilor Giurgiu-Bucuresti si Giurgiu – Oltenita, care a fost amenajat in iulie 2013.
Deşi a plouat, rotarienii giurgiuveni  nu au fost descurajaţi de vreme si in numar mare au luat parte la activitati:  desfundarea conductei de scurgere a apei,  inlocuirea si vopsirea stinghiilor din gardul imprejmuitor, varuitul zidurilor si spalat pe jos.
Actiunea se inscrie in calendarul activitatilor tinerei echipe aflate la  conducerea Clubului pentru anul rotarian 2018/2019.
Astfel, presedintele in exercitiu al Rotary Club Danubius Giurgiu, Ramona Iordache, a declarant ca “Din pacate, cei mai multi dintre aceia care opresc aici sa bea sau sa isi refaca rezervele de apa, nu fac un minim efort pentru a arunca resturile – pahare din plastic, pet-uri, hartii etc, la tomberonul de gunoi aflat in vecinatate. Ei, bine, acest aspect, dar si degradarea cauzata de trecerea  timpului ne-au indemnat sa organizam aceasta actiune de igienizare, prin care vrem sa dam o noua fata acestei locatii, cu speranta ca pe viitor se va pastra curatenia. Trebuie sa tinem cont si de faptul ca, la nivel naţional şi mondial, resursele de apă potabilă se diminuează de la an la an si este datoria noastra de a ne preocupa. In plus, nu este decat o obligatie morala – noi tinem la acest proiect realizat in urma cu 5 ani, in mandatul domnului doctor Ladislau Pick”.
Rotarienii giurgiuveni  vor să tragă si un semnal de alarmă către toţi cei care ajung la acest izvor, dar si la autoritatile locale, fiindca in lipsa unor sancţiuni usturătoare pentru cei care arunca gunoaiele peste tot, singura soluţie rămâne educarea populaţiei. In acest context, Ramona Iordache a facut apel la implicare civica si respect fata de mediu, fata de tot ceea ce ne inconjoara, din partea celor care poposesc pe la acest izvor:. “Trebuie sa ne implicam cu totii si printr-un minim efort sa pastram ceea ce avem. Nu este nimic anormal in asta, din contra, este simplu, trebuie doar sa vrem! De noi depinde viitorul!”
Prezent la activitate, dr. Ladislau Pick  a subliniat ca: “In fiecare an, Clubul Rotary Danubius Giurgiu are cate o actiune majora prin care ne facem simtita prezenta in viata comunitati; in urma cu 5 ani, in anul rotarian 2012/2013, cand am avut onoarea de a fi presedintele Clubului, am avut ideea amenajarii acestui izvor, idee imbratisata de colegii mei, alaturi de care am facut posibil acest proiect util nu doar celor care tranziteaza zona ci si localnicilor”.

Si pentru linistea celor care vin si iau apa de la acest izvor, dr. Ladislau Pick a dat asigurari ca, in urma determinarilor microbiologice facute in primavara anului 2018 in laboratoarele Directiei de Sanatate Publica, se garanteaza potabilitatea apei.

Print Friendly, PDF & Email

Știri asemănătoare

Lasă un comentariu

*Folosind acest formular ești de acord cu politica noastră de confidențialitate!