La zi

Colegiul Medicilor se pregăteşte de proteste-n stradă

proteste_medici_685x320_81949100CMR a trimis membrilor organizaţiei scrisori prin care îi anunţă că vor fi organizate proteste în stradă, calendarul detaliat al acţiunilor urmând a fi stabilit peste câteva zile.

Scrisoarea trimisă medicilor este semnată de Vasile Astărăstoae, preşedintele Colegiului Medicilor din România, acesta subliniind că ”…sunt momente într-o profesie când suntem obligaţi să luăm măsuri extreme, măsuri care vor influenţa destinul profesiei. CMR consideră că trebuie să acţionăm pentru a apăra independenţa şi respectul profesioniştilor din Sănătate. De ce trebuie să acţionăm acum? Răspunsul este foarte simplu. Numai cine este orb şi surd nu recunoaşte că societatea noastră a ajuns să fie dominată de invidie, ură, arivism, ipocrizie şi, mai ales, frică. Frică că în acest climat, medicii au ajuns ţinta campaniilor de denigrare, denigrare generată de o dezinformare sistemică a cetăţenilor.”

Astărăstoae mai remarcă că celor din Sănătate li se oferă retribuţii modice, frizând ridicolul, toate acestea pe fondul unei munci epuizante care generează, invariabil, plecarea în străinătate chiar în condiţiile în care oamenii ajung să-şi părăsească familiile.

Iar dacă solicitările CMR pot părea exagerate azi, într-un moment încă delicat, de criză mondială, este de amintit că guvernanţii găsesc totuşi fondurile necesare să alimenteze bugetele instituţiilor de forţă, instituţii cu ajutorul cărora îşi impun punctul de vedere.

Colegiul Medicilor din România transmite membrilor săi că pe 6 septembrie, împreună cu Coaliţia Profesioniştilor din Sistemul de Sănătate, va fi stabilit calendarul detaliat al manifestărilor ce vor fi organizate.

Din ce s-a auzit până acum în spatele uşilor închise, între 18 şi 24 septembrie vor fi organizate pichetări în toate judeţele, inclusiv în Capitală – în faţa Ministerului de Finanţe şi a Ministerului Sănătăţii.

Una peste alta, principala nemulţumire a personalului sanitar este legată de nivelul salariilor.

Print Friendly, PDF & Email

Știri asemănătoare

Lasă un comentariu

*Folosind acest formular ești de acord cu politica noastră de confidențialitate!