La zi

Comisia mixtă româno-bulgară, reunită la Giurgiu pentru o nouă întâlnire

Grupul Local de Acţiune Comună pe Agricultură româno-bulgar s-a întâlnit marţi, 24 aprilie, în cadrul celei de-a patra reuniuni de anul acesta, la sediul administraţiei judeţene giurgiuvene, acolo unde s-a desfăşurat prima parte a lucrărilor. La masa discuţiilor au fost prezenţi membrii staff-ului organizatoric, dar şi invitaţi din mai multe domenii de activitate agricole. Nu a lipsit preşedintele comisiei, suprefectul Vesko Marinov, dar nici vicepreşedintele CJ Giurgiu, Dumitru Gavrilă, şi administratorul public al judeţului Ionel Muscalu. În deschidere, vicepreşedintele CJ Dumitru Gavrilă a reaminit celor prezenţi agenda de lucru ce cuprinde, ca de fiecare dată, şi o parte practică.

Ştiind că se apropie alegerile locale în România, preşedintele comisiei Vesko Marinov a ţinut să le ureze succes reprezentanţilor actualei conduceri a Consiliului Judeţean, conştient că o schimbare la cârma judeţului ar pune în pericol existenţa comisiei. După partea introductivă s-a trecut la ordinea de zi, principala temă de discuţie fiind aceea a înfiinţării unor culturi inovative, prezentarea fiind făcută de reprezentanţii unei dintre cele mai importante societăţi cu acest profil de activitate din România, respectiv o societate din Alba-Iulia. Astfel, după ce mai bine de un an au discutat diverse teme de interes agricol şi au vorbit despre finanţările asigurate de stat dar şi de comunitatea europeană, membrii comisiei mixte româno-bulgare au vorbit despre culturile inovative de trufe şi alune. După discuţiile constructive din sala de şedinţe de la Consiliul Judeţean, românii şi bulgarii s-au îmbarcat într-un autocar şi au pornit în judeţul Giurgiu să viziteze trei obiective de interes pentru agricultorii de la nord şi sud de Dunăre.

Prima oprire, o fermă de vaci din Slobozia, pusă pe picioare de un olandez priceput care a dezvoltat-o într-un an cât alţii în zece. Are numai vaci olandeze de lapte, ferma numărând astăzi peste 800 de capete. Delegaţia româno-bulgară a plecat apoi la Izvoarele, pe drumul judeţean 503 A, aflat în plină modernizare, printr-un proiect de infrastructură transfrontalier programat să fie gata în toamnă. Delegaţia a făcut un scurt popas la Primăria Izvoarele, unde oaspeţii au fost întâmpinaţi de primarul Alin Stanciu cu pâine de casă şi sare. La Izvoarele s-a adăugat delegaţiei române şi preşedintele CJ, Dumitru Beianu.

Print Friendly, PDF & Email

Știri asemănătoare

Lasă un comentariu

*Folosind acest formular ești de acord cu politica noastră de confidențialitate!