Actualitate

COMUNICAT DE PRESĂ -SALARIAŢII D.G.A.S.P.C. GIURGIU ÎSI PRIMESC SALARIILE RESTANTE

 Plata salariilor restante (salariile pentru luna noiembrie 2018)  pentru cei  850 salariaţi ai Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protectia Copilului Giurgiu va fi achitată în cursul acestei săptămâni; Guvernul a alocat 21 903 000  lei pentru plata salariilor, precum şi pentru plata contribuţiilor restante la asigurările sociale ale salariaţilor D.G.A.S.P.C. Giurgiu.
În cursul zilei de luni, 10 decembrie 2018, cei 850 de salariaţi ai instituţiei (atât cei care îşi desfăşoară activitatea în aparatul propriu al instituţiei cât şi cei din structurile subordonate- centre şi case de tip familial pentru copii, centre pentru persoane adulte cu handicap şi cămine pentru persoane vârstnice) au primit pe carduri salariile aferente lunii octombrie iar până la sfârşitul acestei săptămâni vor primi  salariile aferente lunii noiembrie 2018; tot până la sfârşitul acestei săptămâni vor fi viraţi şi banii reprezentând contribuţiile restante la asigurările sociale.
În ceea ce priveşte plata cu întârziere a salariilor, situaţia nu a fost generată nici de Direcţia  Generală de Asistenţă  Socială şi Protecţia Copilului, nici de Consiliul Judeţean Giurgiu. Neactualizarea, din anul 2015, a  standardelor de cost pentru beneficiarii din centre,  necorelarea acestor standarde cu  creşterile de salarii ale personalului au făcut să existe aceste disfuncţionalităţi. Mă bucur că Guvernul a alocat această sumă pentru că astfel pot fi plătite sumele restante iar salariaţii îşi primesc drepturile care li se cuvin. Le mulţumesc salariaţilor pentru încredere, pentru răbdare şi pentru că au înţeles această situaţie delicată cu care ne-am confruntat”, a declarat DanValentin Sima, director al Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Giurgiu.
 
Denisa Cristescu
consilier Compartimentul Relaţii cu Mass-Media

Print Friendly, PDF & Email

Știri asemănătoare

Lasă un comentariu

*Folosind acest formular ești de acord cu politica noastră de confidențialitate!