Cultură

CONCERT DE CRĂCIUN

Ateneul „Nicolae Bălănescu” din Giurgiu a fost săptămâna trecută gazda Concertului Extraordinar de Crăciun. Sala de spectacole a Ateneului „Nicolae Bălănescu” a fost săptămâna trecută plină până la refuz. Cei şase protagonisti care au urcat pe scenă i-au delectat pe cei prezenti cu piese din Josef Suk, Ernst von Dohnanyi şi Franz Schubert. Cei şase instrumentişti provin din Letonia, Ucraina, Germania şi România. Protagoniştii Concertului Extraordinar de Crăciun nu sunt la prima astfel de experienţă pe scena Ateneului Nicolae Bălănescu din Giurgiu. Deşi sunt de origini diferite, cei şase formează o echipă extraordinară în toate spectacolele pe care le oferă. Show-ul de săptămâna trecută a făcut parte din proiectul SoNoRo On Tour.

Răzvan Popoviciu, violonist – „Cu ei concertăm în întreaga lume de mai mulţi ani, deci suntem o echipă. Am concertat la Tokio, Munchen, Berlin, Viena. Ultimul spectacol,  înainte de a cânta la Giurgiu, am cântat la  Zurich, în Elveţia.”

Răzvan Popoviciu este iniţiatorul şi directorul Festivalului Chiemgauer Musikfruhling din Traunstein, Germania, al seriei de concerte de muzică de cameră „Pelerinages” din Munchen şi al Festivalului Internaţional de Muzică de Cameră SoNoRo din Bucureşti.

Cu o sincronizare remarcabilă a notelor, cu o sensibilitate evidentă, mereu atenţi la stil, imprimând lucrărilor nobleţea şi eleganţa nuanţelor, precum şi o impresionantă omogenitate, artiştii fac astfel ca fiecare spectacol să se transforme într-un moment greu de uitat. Concertul a fost oferit de primarul municipiului Giurgiu, Lucian Iliescu.

Lucian Iliescu, primar municipiul Giurgiu„Ceva deosebit! Copii tineri, foarte talentaţi. E bine că avem şi noi un român printre ei. A fost impresionant. Îi ştim, îi cunoaştem, au mai venit la noi şi vor mai veni. Sunt bucuros pentru că e o reuşită acest spectacol.”

La concert au mers sute de oameni, iubitori ai muzicii bune, printre aceştia numărându-se şi reprezentanţii autorităţilor judeţene.

Dumitru Beianu, preşedinte Consiliul Judeţean – „Chiar dacă nu eşti expert în asemenea gen de evenimente, a fost mai mult decât vizibil pentru toată lumea că am avut de a face cu şase profesionişti virtuoşi pe care ni i-am dori mai des, noroc că avem condiţii aici la Ateneu. Cred că ăsta este unul dintre motivele pentru care şi ei s-au simţit bine în această locaţie, dincolo de aplauzele furtunoase care cred că au făcut parte din recompensa meritată.”

Print Friendly, PDF & Email

Știri asemănătoare

Lasă un comentariu

*Folosind acest formular ești de acord cu politica noastră de confidențialitate!