Actualitate

Consilierii PDL nu vor să motiveze voturile negative date unora dintre proiectele de hotărâre

Acordarea unor sprijine financiare în cazul unor persoane sau instituţii, acordarea de lemne de foc unora dintre pensionarii giurgiuveni şi beneficiarilor de ajutor social din municipiu şi multe alte proiecte în diverse domenii au primit, de-a lungul acestui mandat, un vot negativ din partea consilierilor judeţeni ai PDL. În majoritatea cazurilor, democrat-liberalii nu au considerat, nici măcar din respect faţă de cetăţeni, să prezinte motivele pentru care au votat împotriva unor proiecte a căror importanţă a fost, la momentele respective, explicată în detaliu de către conducerea Consiliului Judeţean.

În mai multe rânduri, preşedintele Dumitru Beianu a declarat că intenţionează să modifice regulamentul de organizare şi funcţionare a instituţiei, astfel încât documentul să cuprindă şi un articol cu privire la motivarea amintită.

Acest lucru s-a şi întâmplat, astfel că, la şedinţa extraordinară de joi, 20 octombrie, modificarea regulamentului a ajuns proiect de hotărâre, unul dintre articolele adăugate referindu-se exact la motivarea în plen a voturilor negative, la solicitarea majorităţii consilierilor.

Dumitru Beianu a explicat că este vorba, pe de-o parte, de respectarea întocmai a jurământului depus la investire, prin „garanţia bunei credinţe”. Totodată, a precizat edilul, dacă justificarea unui vot negativ aduce argumente solide pentru o eventuală îmbunătăţire a proiectului respectiv, „se poate învăţa din asta”, a declarat preşedintele Consiliului Judeţean.

Consilierii PDL au reuşit, măcar de această dată, să motiveze decizia de a vota împotriva justificării unui vot negativ, susţinând că în acest mod li s-ar pune „pumnul în gură”. Dumitru Beianu a revenit cu explicaţiile, subliniind că o motivare a unei alegeri nu are nicio legătură cu vreo obstrucţionare a unei opinii.

Şi nici nu poate, logic, să influenţeze votul pregătit deja chiar de cel ce-şi prezintă poziţia.

Nu există încă sancţiuni prevăzute pentru cei care refuză să îşi justifice votul negativ, deşi unii consilieri au propus acest lucru. Aşadar, dacă vor refuza să explice ce îi determină să nu fie de acord cu un proiect sau altul, neexistând presiunea vreunei sancţiuni, consilierii care vor persevera în tăcere, vor da, probabil, explicaţii cetăţenilor faţă în faţă, curând.

Print Friendly, PDF & Email

Știri asemănătoare

Lasă un comentariu

*Folosind acest formular ești de acord cu politica noastră de confidențialitate!