Actualitate

Sute de oameni la Ziua Comunei Gostinu

Nici ploaia şi nici temperaturile scăzute de duminică, 23 octombrie, nu i-au împiedicat pe sătenii din Gostinu să celebreze aşa cum se cuvine ziua comunei lor. S-au adunat cu toţii în centrul localităţii, au ascultat muzică, au dansat şi i-au aplaudat pe cei care au venit să le transmită un călduros „La Mulţi Ani!”. Primarul comunei, Dumitru Văcaru, i-a întâmpinat pe localnici cu sărmăluţe, mămăliguţă şi pastramă, dar mai ales cu voie bună, dar şi cu un spectacol de muzică populară.

Doina Cernea, Elena Lefterescu Breazu, Ansamblul folcloric “Doina Dunării” sau trupa Etno Vlăscencuţele de la Centrul Parohial pentru Copii şi Tineret Oinacu, sunt doar câţiva dintre artiştii autohtoni care au cântat duminică seară pentru sătenii din Gostinu. Oamenii s-au prins în hore şi i-au răsplătit cu aplauze pe artiştii giurgiuveni.

Ca în fiecare an, şi de această dată, au mers la Ziua Comunei Gostinu, pentru a le transmite mesaje de încurajare şi urări sătenilor, conducerea Consiliului Judeţean, plus mai mulţi membri ai Partidului Naţional Liberal – Giurgiu.

“Mă bucur că aţi venit într-un număr atât de mare la acest eveniment, nu este o surpriză, ci o dovadă că vă iubiţi primarul, unul dintre cei mai buni edili din judeţ, dar şi că aveţi încredere în viitorul comunei dumneavoastră şi, implicit, în viitorul întregului judeţ”, le-a spus oamenilor preşedintele Consiliului Judeţean, Dumitru Beianu. Edilul a vorbit şi despre un proiect de anvergură ce s-ar putea derula la Gostinu, ceea ce ar conduce la dezvoltarea zonei şi la creşterea nivelului de trai. “Dacă ne ajută Dumnezeu, la dumneavoastră în comună se va concretiza o investiţie foarte mare, fiind vorba despre o centrală fotovoltaică, întinsă pe o suprafaţă de 300 de hectare şi pe o durată de circa 3 ani referitor la realizarea sa. Aceasta înseamnă, în primul rând, crearea a zeci de locuri de muncă, dar şi o sursă de venituri pentru administraţia giurgiuveană”, a mai spus Beianu.

Sătenilor din Gostinu li s-a adresat şi vicepreşedintele CJ, Dumitru Gavrilă. “Am venit din nou cu mare drag în această comună, care, pe vremuri, era renumită ca având cei mai buni crescători de porcine. Acum, sunteţi cunoscuţi prin prisma primarului dumneavoastră, Dumitru Văcaru. În opinia mea, domnul Văcaru este cel mai bun primar din tot judeţul”, a zis Gavrilă.

Şi senatorul liberal Vasile Mustăţea a fost prezent duminica trecută la Gostinu. “Ziua comunei dumneavoastră a devenit deja o tradiţie. În ultimii ani, am fost prezenţi cu toţii, am fost aici alături de dumneavoastră ca să ne bucurăm împreună de această frumoasă zi. La Mulţi Ani, să dea Dumnezeu ca această sărbătoare să nu se sfârşească vreodată”, a spus Mustăţea.

La rândul său, primarul Dumitru Văcaru le-a făcut consătenilor săi cele mai frumoase urări. „Vreau ca sărbătoarea comunei noastre să devină într-adevăr o tradiţie, pentru că noi, până acum trei ani, nu am avut o zi a comunei. Vă urez La Mulţi Ani şi multă sănătate şi pentru dumneavoastră, pentru copii şi pentru toţi cei de acasă!”, a spus Văcaru.

Ziua Comunei Gostinu s-a încheiat cu un foc de artificii pe care oamenii, cu siguranţă, nu îl vor uita prea curând.

Print Friendly, PDF & Email

Știri asemănătoare

Lasă un comentariu

*Folosind acest formular ești de acord cu politica noastră de confidențialitate!