Actualitate

Alba-neagra cu circulația între Spital și Primărie

sos buc1

La începutul lui august, când se oprea circulaţia între Primărie şi Spital, edilii dădeau asigurări că totul va dura doar două săptămâni. Am intrat în cea de-a patra săptămână de când circulaţia este oprită pe acest tronson şi nimeni nu ştie când va fi reluată. Cel puțin așa declara primarul Nicolae Barbu într-o conferință de presă miercuri, 3 septembrie.

Într-o zi de luni, mai exact pe 9 august, au început lucrările de asfaltare pe şoseaua Bucureşti. Înainte de asta, primarul Nicolae Barbu anunţa că disconfortul creat de oprirea circulaţiei pe tronsonul dintre Primărie şi Spital nu va dura mai mult de două săptămâni, acesta fiind, iniţial, termenul la care asfaltarea ar fi trebuit finalizată. Numai că socoteala de acasă nu se potriveşte cu cea din târg. Constructorul a venit, s-a apucat de treabă şi a început să se poticnească în tot felul de piedici, piedici ce nu puteau fi rezolvate decât de proiectant – o firmă din Botoșani.

După multele drumuri făcute de proiectantul din Botoşani la Giurgiu, s-au găsit soluţii pentru fiecare problemă. Cel puţin până acum, pentru că încă mai este de lucru pe tronsonul dintre Primărie şi Spital şi.. nu se ştie niciodată. Teoretci, ar mai trebui tunrat încă un strat de asfalt.

În paralel, alte echipe de muncitori s-au apucat şi de cel de-al doilea tronson al proiectului pe care sunt realizate aceste lucrări, cel dintre Primăriei şi Romarta. E adevărat, deocamdată acolo încă nu s-a închis circulaţia, lucrându-se acum la borduri.

Una peste alta, la aproape o lună de la startul faimoaselor lucrări de asfaltare, şoseaua Bucureşti este, în continuare, închisă, iar traficul este din ce în ce mai dificil, în condiţiile în care şi pe strada 1 decembrie, acolo pe unde a fost deviată circulaţia, s-a introdus un sens giratoriu, care mai mult încurcă traficul din zonă. Singurul lucru care se poate spune cu certitudine este că întregul proiect tebuie finalizat până la 31 decembrie. Să sperăm că asta nu înseamnă că şoseaua Bucureşti va rămâne închisă până atunci…

Și totuși, la nici două ore după ce edilul făcea aceste declarații, circulația pe șoseaua București fusese redeschisă. Pentru cât timp, însă, este o enigmă, dat fiind faptul că acolo – cel puțin dacă e să ne luăm după afirmțiile primarului Barbu – ar mai trebui turnat un strat de asfalt, ca să nu mai vorbim de marcajele rutiere, ce trebuie refăcute.

Print Friendly, PDF & Email

Știri asemănătoare

Lasă un comentariu

*Folosind acest formular ești de acord cu politica noastră de confidențialitate!