Pompierii au intervenit, aseară, pentru stingerea unui incendiu izbucnit într-o casă din localitatea Uzunu. Flăcările au cuprins trei dintre camere și acoperișul.
La fața locului s-au deplasat echipaje din cadrul Punctului de Lucru Călugăreni și Detașamentului Giurgiu, cu două autospeciale de stingere.
La sosirea pompierilor, incendiul se manifesta pe o suprafață de aproximativ 100 de mp. Aceștia au evacuat din interior patru butelii, înlăturând astfel pericolul de explozie. De asemenea, au reușit să limiteze propagarea flăcărilor la anexele din gospodărie.
Cauza probabilă de producere a incendiului a fost scurtcircuitul.
Informare preventivă
Anul trecut, 36% dintre incendii au fost provocate de instalații electrice defecte, aparate lăsate sub tensiune fără a fi supravegheate sau echipamente electrice improvizate. În urma acestor incendii, pagubele materiale au fost semnificative, fiind afectate atât locuințe, cât și anexe gospodărești.
Aceste evenimente subliniază importanța măsurilor de prevenire a incendiilor și necesitatea de a verifica instalația electrică și de a monta detectoare de fum în locuințe deoarece acestea pot semnala un incendiu în stadiu incipient, oferind timp suficient pentru a reacționa rapid.
Pentru a preveni incendiile, vă recomandăm să:
- nu utilizaţi aparate electrice care au conductorii de alimentare uzaţi, deterioraţi sau care nu mai au ştecher;
- nu folosiţi prize sau întrerupătoare slăbite. În cazul în care observaţi că priza se mişcă sau că în jurul întrerupătorului există orificii libere, cereţi ajutorul unui specialist pentru schimbarea prizei/întrerupătorului şi pentru izolarea zonei respective;
- supravegheați aparatele electrice atunci când sunt în funcțiune (mașină de spălat, cuptor electric etc.);
- nu lăsaţi aparatele electrice sub tensiune atunci când nu le folosiţi deoarece acestea pot fi oricând surse generatoare de incendiu;
- nu folosiţi instalaţii electrice improvizate. Fie că este vorba de reparaţia unui aparat electrocasnic, de prelungirea traseului unui cablu sau de repararea unei siguranţe, improvizaţiile reprezintă pot conduce la un incendiu. Orice eroare de prindere sau de izolaţie poate crea un scurtcircuit sau o descărcare de curent;
Prin aplicarea acestor recomandări, putem reduce riscurile și proteja atât locuințele, cât și viețile oamenilor.
Informații despre modul de comportare în cazul producerii unor situații de urgență sau alte date utile despre manifestarea fenomenelor meteorologice periculoase pot fi obținute prin accesarea portalului fiipregatit.ro sau prin intermediul aplicației de mobil DSU, care poate fi descărcată gratuit din Google Play Store.
Compartimentul Informare și Relații Publice ISU Giurgiu