La zi

Credite de miliarde de lei vechi, luate cu acte false

10 giurgiuveni din Vânătorii Mici şi Crevedia, dar şi un tânăr din Râmnicu-Vâlcea sunt urmăriţi penal, după ce au reuşit să ia credite bancare de aproape 2 miliarde şi jumătate, folosind acte false. Ei au depus dosare la mai multe unităţi bancare din Bucureşti, în ultimii doi ani.

Totul a început în 2010, când un bărbat în vârstă de 58 de ani, din Vânătorii Mici, ajutat de tânărul din Râmnicu-Vâlcea, a luat un credit de la o bancă din Capitală, în valoare de 30.000 de lei, folosind mai multe documente falsificate. Apoi, în următorii doi ani, cei doi au convins şi alţi nouă giurgiuveni să depună dosare cu acte falsificate la mai multe unităţi bancare din Bucureşti.

Potrivit unui comunicat de presă al Poliţiei Giurgiu, din 2010 şi până în prezent, cei 11 au obţinut per total credite bancare în valoare de 248.000 lei, adică aproape două miliarde şi jumătate de lei vechi. Cel care a creat practic grupul infracţional lua întotdeauna jumătate din valoarea împrumuturilor, la momentul ridicării banilor, mai spun poliţiştii giurgiuveni.

Print Friendly, PDF & Email

Știri asemănătoare

Lasă un comentariu

*Folosind acest formular ești de acord cu politica noastră de confidențialitate!