Actualitate Economic La zi

S-a făcut lumină şi în cazul banilor falşi. Două persoane au fost arestate, la Giurgiu

de lucratJoi, 15 mai, relatam faptul că, în parcarea din apropierea Vămii Giurgiu, spre Oinacu, procurorii au percheziţionat două maşini, şi spuneam, încă de atunci, că a fost vorba despre prinderea unor persoane care vindeau dolari falsificaţi. Iată că, după peste 24 de ore, cei de la DIICOT Bucureşti vin cu confimarea.
Este vorba despre două persoane arestate preventiv pentru 30 de zile, un român, în vârstă de 35 de ani, şi un bulgar, de 54 de ani, care ar fi pus în circulaţie, din martie şi până în prezent, peste 20.000 de dolari falşi, păgubite fiind 4 persoane.
De asemenea, se arată într-un comunicat al DIICOT: „În data de 15.04. 2014, inculpatul B.M. A. i-a propus unei persoane să îi vândă 100.000 USD falsificaţi, pentru suma de 50.000 USD. Totodată, acesta i-a propus să îi vândă mai multe cecuri de călătorie ,,American Express”, furate, la 70% din valoarea acestora, aceste cecuri fiind puse la dispoziţie de un alt membru al grupului infracţional.”
Cei doi sunt suspectaţi că ar face parte chiar dintr-o grupare infracţională specializată. „Din probatoriul administrat până în prezent în cursul urmăririi penale, rezultă suspiciunea rezonabilă că inculpații au comis infracțiunile pentru care a fost pusă în mișcare acțiunea penală, cei doi făcând parte, alături de alte persoane de cetățenie română și bulgară, dintr-un grup infracțional organizat în scopul falsificării şi punerii în circulaţie de bancnote contrafăcute”, se mai arată în comunicatul DIICOT Bucureşti.
De menţionat este că acţiunea de ieri a fost desfăşurată de procurorii DIICOT Giurgiu, cu sprijinul Direcţiei de Combatere a Criminalităţii Organizate, al Departamentului de Informaţii şi Protecţie Internă, dar şi cu cel al Poliţiei Giurgiu.
 
Cătălina Sfetcu

Print Friendly, PDF & Email

Știri asemănătoare

Lasă un comentariu

*Folosind acest formular ești de acord cu politica noastră de confidențialitate!