Economic La zi

Doi poliţişti de frontieră din Giurgiu, arestaţi la domiciliu

politie de frontieraDupă ce joi, în urma unei acţiuni a DIICOT Giurgiu, au fost prinşi în flagrant cei doi poliţişti, în timp ce încercau să vândă ţigări contrafăcute în municipiul nostru, şi, ulterior, au fost reţinuţi, vineri, magistraţii Tribunalului Giurgiu au admis cererea procurorilor privind arestul suspecţilor la domiciliu.
Cei de la DIICOT Bucureşti au anunţat în urmă cu câteva momente că poliţiştii sunt suspectaţi că fac parte dintr-o grupare infracţională alcătuită inclusiv din cetăţeni bulgari.
„În cauză există suspiciunea rezonabilă că gruparea infracţională, din care fac parte şi doi ofiţeri din cadrul Poliţiei de Frontieră, în perioada martie – mai 2014, a introdus în ţară, transportat şi deţinut cantitatea de aproximativ 200.000 ţigarete contrafăcute.
        Astfel, membrii grupării, inclusiv cei doi ofiţeri de poliţie,  introduceau baxurile cu ţigarete prin Punctul de Trecere a Frontierei Giurgiu, cu autoturismele proprietate personală şi uneori cu autoturismele aflate în dotarea unităţii unde cei doi  îşi desfăşurau activitatea.
         Ţigările erau ulterior depozitate de cei doi inculpaţi în mai multe locaţii din judeţul  Giurgiu. De asemenea, există suspiciunea că cei doi ofiţeri de poliţie asigurau şi protecţia transporturilor în punctul de frontieră.
        O parte din membrii grupării, cetăţeni bulgari, aveau rolul de a asigura în permanenţă un stoc de ţigarete,  depozitate în oraşul Ruse, în scopul asigurării necesarului zilnic de ţigări, solicitat de cei doi inculpaţi.
        În urma percheziţiilor efectuate în data de 15.05.2014, la domiciliile inculpaţilor  a fost găsită cantitatea de 106.000 ţigarete contrafăcute.
         În data de 16 mai 2014, Tribunalul Giurgiu a admis cererea procurorilor D.I.I.C.O.T şi a dispus măsura preventivă a arestului la domiciliu faţă de cei doi inculpaţi reţinuţi.
        Suportul de specialitate a fost asigurat de Departamentul de Informaţii şi Protecţie Internă.
         La activităţi au participat şi poliţişti din cadrul Poliţiei Municipiului Giurgiu şi Serviciului pentru Acţiuni Speciale – I.P.J. Giurgiu.
         Facem precizarea că pe întreg parcursul procesului penal, suspecții și inculpații beneficiază de drepturile și garanțiile procesuale prevăzute de Codul de procedură penală, precum și de prezumția de nevinovăție”, anunţă DIICOT Bucureşti.
 

Print Friendly, PDF & Email

Știri asemănătoare

Lasă un comentariu

*Folosind acest formular ești de acord cu politica noastră de confidențialitate!