Politic

Criza din România poate fi rezolvată ascultând ceea ce solicită oamenii din stradă

S-a ajuns la proteste de stradă de mare amploare şi pentru că majoritatea parlamentară care, susţine Guvernul Boc, a fost formată cu ajutorul transfugilor politici, a declarat primarul Lucian Iliescu în conferinţa de presă din 24 ianuarie. Lucian Iliescu a făcut referire, în special, la UNPR, partid condus de Gabriel Oprea, ministrul Apărării. „În Parlament s-a format o majoritate care trebuie să răspundă pentru ceea ce s-a întâmplat şi pentru situaţia în care a ajuns România. Dacă acest Guvern a putut să îşi asume răspunderea pe nişte legi care au dus la atâtea nemulţumiri din partea populaţiei a fost pentru că a fost susţinut de o majoritate pe care şi-a atras-o prin metode care nu mai trebuie să poată fi acceptate. Am ajuns să avem la guvernare un partid care nici nu exista când au fost alegerile, un partid al lui Gabriel Oprea. Dacă acum oamenii protestează în stradă este şi pentru că ceea ce a dorit Guvernul a fost aprobat cu astfel de parlamentari. Crede cineva că aceşti parlamentari s-au alăturat puterii pentru că asta le cerea conştiinţa sau doctrina politică, sau au fost cumpăraţi ori atraşi prin altfel de metode?”

Primarul Lucian Iliescu a mai spus că USL trebuie să legifereze pierderea mandatului de către parlamentarii care migrează politic, astfel încât cei care vor pleca din partidul sub sigla căruia au candidat să îşi piardă automat calitatea de parlamentar. Lucian Iliescu a amintit de faptul că în sondajele de opinie, Parlamentul este considerat una dintre cele mai corupte instituţii. La acest lucru a contribuit decisiv faptul că mulţi parlamentari au acceptat, pentru diverse avantaje, să se alăture partidului de guvernământ. „Parlamentarii care trec de la un partid la altul ar trebui să îşi piardă mandatul şi să nu mai poată candida zeci de ani. Numai aşa putem da un semnal că vrem să facem corect politică. Trebuie adoptată o lege în acest sens, pentru că iată unde s-a ajuns cu cei care au trădat după ce au fost aleşi sub sigla unui partid, dar au ajuns să susţină această guvernare pentru diverse avantaje. Nu se mai poate continua aşa, este şi ceea ce solicită oamenii care au ieşit în stradă”, a mai declarat primarul Lucian Iliescu.

Liderul PNL Giurgiu a mai arătat că demiterea ministrului Teodor Baconschi nu schimbă cu nimic situaţia în care s-a ajuns şi nici nu va determina renunţarea la proteste, precizând că încercările puterii de a trage de timp nu vor face decât să amplifice nemulţumirile populaţiei. „Singura soluţie este aceea cerută de oamenii din stradă, respectiv ieşirea de la guvernare a actualei puteri”, a concluzionat Lucian Iliescu.

Print Friendly, PDF & Email

Știri asemănătoare

Lasă un comentariu

*Folosind acest formular ești de acord cu politica noastră de confidențialitate!