Actualitate

Cultura unește! Unește popoare, unește instituții și cel mai important unește oameni și culturi

Cultura uneşte! Nu, nu sunt vorbe goale ci realitatea pură. A arătat acest lucru, dacă mai era cazul,  și evenimentul găzduit azi de Muzeul Județean „Teohari Antonescu”  din Giurgiu.
O zi de marți reușită la Muzeul județean „Teohari Antonescu ”, ce găzduieşte expoziţia ,,Cultura uneşte’’, prima expoziție româno-bulgară despre relațiile culturale din cele două state vecine
Manifestarea este dedicată Zilei Naționale a României şi este realizată în colaborare cu Euroregiunea Danubius, Arhivele Naționale din Bulgaria-filiala Ruse, Biroul Județean Giurgiu al Arhivelor Naționale, Biblioteca județeană „I.A. Bassarabescu” Giurgiu.
Au fost alături de organizatori reprezentanți ai unor instituții din Giurgiu și iubitori de cultură care au luat parte la vernisajul unei expoziții inedite; expoziția fiind deschisă publicului vizitator până la sfârșitul anului. Curatorul acesteia, domnul Emil Păunescu, a ales ca alături de documentele de la Arhivele Naționale ale Bulgariei să expună și documentele pe care Biroul Judetean al Arhivelor Statului Giurgiu ni le-a pus la dispoziție, cât și câteva documente ale doamnei Maria Beda și documente ale Bibliotecii Județene Giurgiu.
 Evenimentul continuă seria acţiunilor organizate în acest an de către Muzeul judeţean în colaborare cu partenerii de la Muzeul din Ruse.

Print Friendly, PDF & Email

Știri asemănătoare

Lasă un comentariu

*Folosind acest formular ești de acord cu politica noastră de confidențialitate!