Actualitate

Investiţie ultramodernă la CET

Apă caldă la robinetele giurgiuvenilor începând cu luna iulie, dacă vor fi suficienţi consumatori. O investiţie privată derulată la CET Giurgiu îşi va arăta rezultatele chiar de luna viitoare.

SCUT beneficiază de o investiţie a unei firme din România, în baza căreia au fost montate patru motoare ce lucrează în cogenerare de înaltă eficienţă şi care va asigura pe de-o parte producerea de energie electrică, ce va fi furnizată în sistem naţional. Pe de altă parte, prin această tehnologie va fi produsă şi apă caldă menajeră.

„Energia termică furnizată sub formă de apă caldă va fi injectată în reţeaua de termoficare pe traseul existent. Capacitatea sursei este de 4×4,4 megawaţi şi 4×4 megawaţi termici”, a spus directorul Grup Alfa,  Eugen Median.

Potrivit constructorilor, cantitatea de apă caldă produsă va asigura, în regim de iarnă, circa 50% din necesarul oraşului. De asemenea, dacă investiţia va putea fi dezvoltată, împreună cu capacitatea existentă în cazanele de apă fierbinte ale SCUT, va putea fi asigurat necesarul integral de energie termică.

„Valoarea investiţiei este de circa 13 milioane de euro. Este capital integral privat. O parte din finanţare a fost asigurată din surse proprii, iar restul pe credit bancar”, a mai spus Eugen Median.

Investiţia a fost începută în octombrie, anul trecut, şi va fi gata la finalul lui 2012. În ceea ce priveşte furnizarea apei calde către populaţia municipiului Giurgiu, acest lucru poate fi realizat chiar de luna viitoare, dacă vor fi suficienţi solicitanţi.

Print Friendly, PDF & Email

Știri asemănătoare

Lasă un comentariu

*Folosind acest formular ești de acord cu politica noastră de confidențialitate!