Actualitate Educație La zi

Profesionalism, implicare și determinare! Si nu sunt doar vorbe. Vicepreședintele CJ Giurgiu, Elisabeta Mihalcea ne demonstrează că putem construi un viitor frumos pentru copiii din județul nostru, aici, acasă!”

Un pas important pentru comunitatea noastră!

„La inițiativa mea și după multe eforturi și discuții, Inspectoratul Școlar Județean și Universitatea Politehnică din București au semnat astăzi un parteneriat pentru accesarea de fonduri din PNRR pentru construirea unui campus dual în județul Giurgiu. Le mulțumesc doamnei Adelina Sîrbu, inspector general, și domnului Mihnea Costoiu, rector al Politehnicii, pentru cooperare și pentru deschiderea arătată. Sunt mândră ca acest proiect de suflet, în care am alocat sute de ore de muncă și discuții, prinde contur și că vom construi un viitor pentru copiii din județul nostru aici, acasă”, a scris pe pagina de socializare vicepresedintele CJ Giurgiu, Elisabeta Mihalcea.

Proiectul are ca principale obiective asigurarea unei infrastructuri educaționale de calitate pentru învățământul profesional, reducerea gradului de abandon școlar în rândul tinerilor, precum și generarea locurilor de muncă în municipiul Giurgiu.

De altfel, de la preluarea mandatului alaturi de colegii sai din conducerea CJ Giurgiu, doamna Mihalcea ne demonstreaza prin fapte ca poti reusi, conditia e sa stii ce vrei.

La inițiativa vicepreședintelui Consiliului Județean Giurgiu, Elisabeta Mihalcea, învățământul profesional a devenit, din nou, o opțiune pentru absolvenții claselor a VIII-a. În acest an, toate locurile în școlile profesionale din Giurgiu au fost ocupate.

Asadar, unul dintre cele mai importante proiecte demarate de Consiliului județean în primul an al actualului mandat a fost revitalizarea învățământului profesional care să ofere tinerilor pregătirea și aptitudinile necesare integrării pe piața muncii. Sistemul dual de învățământ reprezintă excelența sistemului profesional clasic, este susținut de stat, administrația locală și de agenții economici, cei din urmă fiind cei care gestionează un parteneriat cu o școală, aducând excelența în sistemul educațional prin implicarea activă în formarea muncitorului calificat care îi va deveni ulterior angajat în companie.

Print Friendly, PDF & Email

Știri asemănătoare

Lasă un comentariu

*Folosind acest formular ești de acord cu politica noastră de confidențialitate!