Actualitate

Alegeri parlamentare 2016! Programul PNL pentru Dezvoltare economică

sigla-pnl
REDUCEREA FISCALITĂŢII

  • Generalizarea cotei unice la 16% la TVA şi pentru contribuţiile sociale plătite de angajat şi angajator
  • Reducerea cu 50% a numarului de impozite şi taxe. Reducerea-eliminarea costurilor administrative ale politicii fiscale prin eliminarea taxelor şi impozitelor cu eficienţă fiscală redusă, dar cu impact negativ asupra poverii fiscale
  • Eliminarea impozitării tuturor pensiilor din România – 3,5 milioane de pensionari vor primi pensii majorate cu 16%
  • Facilităţi pentru angajatori – facilităţi fiscale pentru angajatorii care angajează  şomeri
  • Reducerea impzitului pe venit la jumătate pentru părinţii care au al treilea copil până la vârsta de 7 ani a acestuia/acestora
  • Profiturile produse în România să fie impozitate în România. PNL va tanspune în practică Directiva 2016-1164 din 12 iulie 2016 de stabilire a normelor împotriva practicilor de evitare a obligaţiilor fiscale. PNL doreşte ca impozitele să fie plătite acolo unde sunt generate profiturile şi creată valoarea. Este o lege ce protejează companiile care declară profiturile în România şi care elimină dezechilibrele dintre cei ce plătesc impozitele în România şi cei care se sustrag de la plata acestor obligaţii fiscale.
  • Transparenţă bugetară şi simplificare fiscală reală. Mai puţine formulare, mai puţine drumuri, mi puţine cozi la ghişee, mai puţină birocraţie, mai multă utilizare a resurselor electronice pentru plata obligaţiilor fiscale. Transparenţă bugetară – toate cheltuielile publice la vedere, începând cu Guvernul şi până la ultima administraţie publică locală.
  • Reformarea relaţiei constribuabil-stat. Un click pentru plata obligaţiilor fiscale. Reducerea birocraţiei trebuie realizată atât prin reducerea poverii administrative asupra contribuabililor, cât şi prin accelerarea informatizării sistemelor publice şi interconectarea lor. Organele de control fiscal vor trebui să devină partener şi stimulator al contribuabililor de bună credinţă.
Print Friendly, PDF & Email

Știri asemănătoare

Lasă un comentariu

*Folosind acest formular ești de acord cu politica noastră de confidențialitate!