Politic

Nicolae Barbu, în prima sa conferinţă de presă în calitate de primar al muncipiului: „Voi verifica la sânge toate documentele lucrărilor executate în campania electorală!”

La două zile după alegeri, Nicolae Barbu a convocat o primă conferinţă de presă în calitate de primar al municipiului. Pentru că, la acel moment, nu era, încă, instalat în această funcţie, conferinţa de presă s-a desfăşurat la sediul de campanie. După ce a prezentat, pe scurt, intenţiile sale politice, declarând că este deschis oricăror alianţe politice în cadrul Consiliului local, organism despre care consideră că trebuie să lucreze exclusiv în interesul cetăţeanului, fără a ţine cont de ordine de partid, noul primar a precizat că nu va merge la Primărie pentru a da oamenii afară. „N-am venit să dau oameni afară, însă vreau să transmit un mesaj clar angajaţilor Primăriei: nu faceţi greşeli acum, pe ultima sută de metri! Ştiu foarte bine că toate lucrările realizate în ultima lună de campanie electorală au fost făcute ilegal, fără acte, fără licitaţii. Şi ştiu la fel de bine că Iliescu nu prea obişnuia să semneze acte oficiale, pasând responsabilitatea altora. Aşa că ar fi bine ca angajaţii Primăriei – care acum nu au de ce să se mai teamă că vor fi daţi afară de Iliescu – să nu mai cedeze presiunilor la care sunt supuşi şi să nu mai semneze documente false! Îi avertizez pe toţi că primul lucru pe care îl voi face va fi să solicit o verificare, bucăţică cu bucăţică, a tuturor acestor documente. Sigur, voi cere şi un audit al celorlalte acte din Primărie, emise în ultimii ani. Repet apelul către angajaţii Primăriei: nu vă lăsaţi manipulaţi şi intimidaţi şi faceţi numai ce este legal! Iliescu nu mai are acum nicio putere asupra voastră!”

Nicolae Barbu spune că tot ce s-a făcut în campania electorală au fost numai lucrări ilegale, dar şi „de faţadă”, lucrări făcute fără cap şi fără acte, numai ca să ia ochii giurgiuvenilor, care să îl voteze pe Iliescu pentru un nou mandat, pentru că şi-a arătat, o dată în plus, grija nemărginită faţă de „giurgiuvenii săi”. „Cea mai mare teamă legată de angajaţii Primăriei este că nu voi reuşi să separ grâul de neghină. Nu am toate informaţiile necesare pentru a şti exact care este valoarea fiecărui angajat de acolo şi nici nu vreau să plec urechea la ce mi se spune. De aceea, voi proceda ca în afaceri, pentru că sunt om de afaceri. Voi cere o evaluare exactă şi precisă a fiecărui angajat, din punct de vedere profesional, evident, iar această evaluare va fi făcută de o firmă specializată… Dacă primăria nu va avea bani în buget pentru aşa ceva, voi plăti din fonduri private, însă voi face această evaluare, pentru că trebuie să ştiu cu ce echipă plec la drum!”, spune Nicolae Barbu.

În altă ordine de idei, răspunzând unei întrebări legate de fostul său contracandidat, pe care l-a înfrânt categoric, noul primar şi-a manifestat speranţa că Iliescu are luciditatea să realizeze care a fost dorinţa giurgiuvenilor şi că are vârsta şi posibilităţile necesare să se retragă definitiv din viaţa politică.

Print Friendly, PDF & Email

Știri asemănătoare

Lasă un comentariu

*Folosind acest formular ești de acord cu politica noastră de confidențialitate!