Actualitate Social

Cum au petrecut sătenii din Băneasa Ziua Naţională a României?

1422817_744394475594780_217723491_nCu siguranţă s-a înregistrat o premieră pentru o comună giurgiuveană să găzduiască activităţi desfăşurate de 1 Decembrie, şi, probabil, este o premieră la nivel judeţean ca Ziua Naţională să fie celebrată şi în mediu rural. Cu bucurie şi, vizibil, cu ceva mai mult patriotism decât se întâmplă în oraşe, sute de săteni din Băneasa, de toate vârstele, au răspuns prezent la invitaţia primarului lor Viorel Rotaru de a petrece româneşte.  
Pentru că Ziua Naţională cuprinde şi un aspect de comemorare a ostaşilor căzuţi pe câmpurile de luptă, şi la Băneasa au fost acţiuni specifice unui ceremonial în toată regula. Adică, a fost ţinut un moment de reculegere, a fost intonat Imnul de Stat, au fost sfinţite o troiţă şi un monument al eroilor, n-au lipsit nici depunerile de coroane, iar, un alt moment special l-a constituit premierea a 11 veterani de război din comună.
Printre oaspeţii de seamă ai primarului Rotaru s-au numărat prefectul Lavinia Crişu, preşedintele Consiliului Judeţean, Vasile Mustăţea, administratorul public al judeţului, Dumitru Beianu, deputaţii Liliana Ciobanu, Marin Anton, Niculae Bădălău, dar şi alţi oameni politici din diverse partide.1392579_744394488928112_825946808_n
Aşa cum se obişnuieşte, cei care răspund de viitorul comunităţii au transmis sătenilor felicitări şi mesaje de încurajare.
„A fi patriot înseamnă, în primul rând, să iubeşti locul unde te-ai născut, unde ai crescut şi trăieşti. Eu iubesc comuna mea şi îmi doresc să fie una dezvoltată ca cele din jurul nostru”, a spus primarul Viorel Rotaru, cel care le-a vorbit oamenilor şi despre realizările sale din ultimul an, daar şi despre proiecte pentru care are nevoie de sprijin.
Felicitându-l pentru tot ce a reuşit într-un singur an, prefectul de Giurgiu, Lavinia Crişu, a spus: „Mă simt mândră şi emoţionată că mă aflu aici, alături de dumneavoastră. Sunt bucuroasă de fiecare dată când sunt invitată la asemenea acţiuni. Îl felicit pe domnul primar pentru toate realizările sale din acest an şi sunt convinsă că le va face şi pe cele care i-au mai rămas!”.
De sprijinul său l-a asigurat, pe primarul Rotaru, colegul său de partid, preşedintele Consiliului Judeţean Giurgiu, Vasile Mustăţea. El a mărturisit că a părăsit acţiunile desfăşurate în municipiul Giurgiu doar ca să fie alături de cei din Băneasa.
„Viorel este colegul şi prietenul meu şi nu voi pregeta niciun efort ca să-l sprijin în continuare pentru că ceea ce a realizat este doar începutul, după o perioadă lungă în care, aici, la Băneasa, nu s-a făcut nimic”, a subliniat Mustăţea.
Mesaje de „La Mulţi Ani” au transmis şi oameni de rând sau personalităţi din Băneasa, dar, prin intermediul presei locale şi alţi invitaţi la evenimentul de 1 Decembrie.1461943_744396915594536_1017825857_n
„E un moment în care trebuie să ne aducem aminte, măcar azi dacă nu cât mai des, de tradiţiile noastre, de eroismul înaintaşilor. Este un moment în care, în acelaşi timp, trebuie să fim mai atenţi la semenii noştri, la problemele lor şi ale noastre ale tuturor. Toţi românii aşteaptă soluţii, aşteaptă un viitor mai bun pe care trebuie să îl construim împreună. La mulţi ani tuturor românilor, la mulţi ani, giurgiuveni!” a spus administratorul public al judeţului, Dumitru Beianu.
„La mulţi ani tuturor românilor, azi, de 1 decembrie, Ziua Naţională, la mulţi ani, giurgiuveni! Românii ştiu să petreacă şi petrec azi româneşte. Iată şi că sunt uniţi, mai uniţi decât oricând şi să dea Dumnezeu să rămână aşa şi să fie mai bine pentru noi ca şi popor”, le-a transmis oamenilor şi deputatul PPDD Liliana Ciobanu.
Bănesenii au petrecut, mai apoi, până seara, cu muzică populară şi mâncare tradiţională. C.S.

Print Friendly, PDF & Email

Știri asemănătoare

Lasă un comentariu

*Folosind acest formular ești de acord cu politica noastră de confidențialitate!