La zi

Cum îi recompensăm pe olimpici (?)

Un elev român care câştigă medalia de aur la o olimpiadă şcolară internaţională primeşte de la Ministerul Educaţiei o bursă de 700 de lei şi un premiu de 12.180 de lei, pe care îi împarte cu profesorul care l-a pregătit.

Cuantumul bursei de merit olimpic internaţional acordat elevilor premiaţi la olimpiadele şcolare internaţionale desfăşurate în 2012 este următorul: medalia de aur sau premiul I – 700 lei, medalia de argint sau locul II – 525 lei, medalia de bronz sau locul III – 350 lei.

În afara burselor, statul oferă şi premii celor care obţin rezultate deosebite. Astfel, valorile cuantumului premiilor pentru recompensarea elevilor premiaţi la olimpiadele şcolare internaţionale, pe obiective de învăţământ, în anul 2012, sunt următoarele: premiul special pentru medalia de aur şi punctaj maxim – 12.180 lei, premiul I – 9.430 lei, premiul II – 8.080 lei, premiul III – 5350 lei, menţiune – 3940 lei.

 Profesorii care au pregătit elevii primesc un singur premiu, în cuantumul cel mai mare prevăzut pentru unul din elevii săi premianţi. De asemenea, pentru şcoala pe care elevii o frecventează sau au frecventat-o se acordă un premiu în cuantumul prevăzut pentru fiecare elev premiant.

Print Friendly, PDF & Email

Știri asemănătoare

Lasă un comentariu

*Folosind acest formular ești de acord cu politica noastră de confidențialitate!