Anunțuri Cultură Educație

Cursuri de orientare în carieră gratuite pentru tinerii giurgiuveni

Tinerii din județul Giurgiu au acum posibilitatea să se înscrie și să participe la cursuri de orientare în carieră gratuite, desfășurate online, organizate de directorul județean al Consiliului Tineretului din România, Valentina Ciobanu, în cadrul proiectului Quality Employment for Youth after COVID-19. În cadrul acestor cursuri, tinerii vor afla în ce domeniu să profeseze în funcție de aptitudinile lor, personalitatea lor, noile cerințe de pe piața muncii și, nu în ultimul rând, ce drepturi au ei în calitate de angajați și cum să își obțină mai ușor viitorul job.

Quality Employment for Youth after COVID-19 este un proiect care își propune să ofere tinerilor acces la traininguri de calitate pentru a se conecta la piața muncii. Acest proiect este implementat de Consiliul Tineretului din România în colaborare cu Consiliul Național al Tineretului din Moldova și este sponsorizat de German Marshall Fund – Black Sea Trust for Regional Cooperation, prin fondurile de urgență alocate COVID-19.

Pentru a participa la aceste cursuri, este necesar ca tinerii să se înscrie, prin completarea următorului formular, până la data de 20 februarie: https://forms.gle/HDFjHV1Pns4svkKE7

,,În majoritatea cazurilor, orientarea în carieră este tratată cu superficialitate în unitățile de învățământ, astfel, după terminarea studiilor, tinerii sunt extrem de confuzi în privința drumului pe care vor să-l urmeze, mai exact, a carierei pe care ar trebui să o aleagă. Această alegere devine cu atât mai grea în contextul pandemic în care ne aflăm, piața muncii fiind chiar mai restrânsă decât era deja, în special pentru tineri. Pentru a ameliora aceste probleme, Consiliul Tineretului din România implementează, cu sprijinul mai multor parteneri, proiectul Quality Employment for Youth after COVID-19, pentru care am fost selectată și eu. După mai multe luni de pregătire facilitată de traineri specializați în domeniu, vreau să ofer comunității mele tot ce am învățat și, poate, chiar și mai mult de atât. Așadar, invit cu căldură toți tinerii giurgiuveni, între 14 și 35 de ani, să participe la aceste cursuri de orientare în carieră pe care le organizez online, prin înscrierea cu ajutorul formularului pe care l-am creat.”, declară Valentina Ciobanu, organizatorul cursurilor.

Print Friendly, PDF & Email

Știri asemănătoare

Lasă un comentariu

*Folosind acest formular ești de acord cu politica noastră de confidențialitate!