Actualitate

Dacă Putin s-ar îneca, Obama i-ar sări cu siguranţă în ajutor

obamaRăspunzând unei întrebări puse la Seul, Barack Obama a spus că  că poate salva pe oricine de la înec, devreme ce este un înnotător foarte bun, crescând în Hawai. Întrebarea respectivă a survenit după ce, 24 de ore mai devreme, preşedintele Vladimir Putin declarase că este convins că Barack Obama i-ar sări cu siguranţă în ajutor dacă el s-ar îneca.
Pe de altă parte, vineri, 25 aprilie, Putin a fost sunat de către cancelarul Germaniei, Angela Merkel, care i-a transmis marea sa îngrijorare legată de situaţia din estul Ucrainei şi i-a cerut să pună în aplicare acordurile convenite la Geneva. Acorduri care echivalează cu unele compromisuri internaţionale.
Ce prevăd acestea? Printre altele, dezarmarea insurgenţilor şi eliberarea clădirilor publice ocupate de separatişti în unele urbe din estul Ucrainei.
Interesant este că Barack Obama, practic concomitent cu dialogul lui Merkel cu Putin, a anunţat că Statele Unite vor demara începând cu 25 aprilie consultări cu liderii europeni pentru a adopta o poziţie comună privind instituirea de noi sancţiuni împotriva Rusiei.

Print Friendly, PDF & Email

Știri asemănătoare

Lasă un comentariu

*Folosind acest formular ești de acord cu politica noastră de confidențialitate!