Actualitate

Dan Vlaicu, PNL Giurgiu: Majorări de salarii, sporuri… doar pe hârtie! La fel a făcut Parlamentul şi în 2008!

14875313_1129013070486160_1535824601_nNe aflăm în pragul campaniei electorale şi parlamentarii noştri, cei care deţin majoritatea în forul legislativ, nu sunt în pană de … noi metode de atragere a electoratului: majorări  de salarii, majorări de pensii sau acordarea de sporuri, fără acoperire şi fără a se gândi prea mult la viitor.  Cei mai mulţi dintre aleşi vor, parcă, cu încăpăţânare să mai prindă un mandat, zic ei ca să „slujească cetăţeanul”. În fond, nu se gândesc decât la binele lor: un job fără stres, fără grija şefului, fără prea mare răspundere…  Şi unde mai pui că au avut grijă, mai întâi, să îşi stabilească pensii speciale în funcţie de vechimea în parlament şi nu de activitatea desfăşurată!

O declaraţie realistă cu privire la aceste măsuri gîndite de unii parlamentari spre final de legislatură am văzut pe pagina de socializare a candidatului PNL Giurgiu pentru Senat, Dan Vlaicu.

 „Să ne întoarcem în 2008, când Guvernul nu avea bani, dar Parlamentul a votat creştere salarială de 50% în Educaţie, bani care nu s-au mai dat niciodată.  Să revenim în 2016, când PSD dă bani, în prag de alegeri, dar numai pe hârtie. Bani nu sunt nici astăzi pentru aceste majorări, care vor avea aceeaşi soartă cu cele din 2008.

În cifre: guvernul are la dispoziţie 2,3 miliarde lei pentru a rezolva inechităţile din sistem. Ceea ce PSD a plusat luni în Comisiile de muncă şi buget – finanţe, trece de 3 miliarde lei şi dezechilibrează şi mai mult balanţa şi vom avea şi mai mulţi bugetari nemulţumiţi decât sunt astăzi.

Legea salarizării unitare este răspunsul şi guvernul lucrează la ea cu resursa financiară actuală, nu cu promisiuni electorale. Dar Legea salarizării unitare nu va mai avea finanţare, dacă mergem pe mâna PSD. Vor fi în schimb bugetari foarte bine plătiţi, lângă bugetari cu salarii ridicole, în funcţie de preferinţele şi interesele de moment ale PSD.

Şi, dacă mai era nevoie de un argument în plus în toată această discuţie, există o Lege a responsabilității fiscal-bugetare, care interzice majorarea cheltuielilor de personal sau a pensiilor în sectorul bugetar cu 6 luni înainte de expirarea mandatului Guvernului (art. 17, alin 1), respectiv înainte de alegeri”, arăta Dan Vlaicu.

Print Friendly, PDF & Email

Știri asemănătoare

Lasă un comentariu

*Folosind acest formular ești de acord cu politica noastră de confidențialitate!