Actualitate Politic

PNL vine cu propuneri concrete pentru redresarea agriculturii!

_dsc0228Agricultura este unul dintre domeniile considerate prioritare de către liberali. Şi pentru că în ultimii 26 de ani, de la Revoluţie încoace, am asistat la fărâmiţarea suprafeţelor  agricole şi la distrugerea industriei alimentare, liberalii vin cu o serie de propuneri.

Specialist în agricultură, Gheorghe Ştefan a abordat şi acest subiect delicat, ţinând cont că judeţul Giurgiu este unul preponderent agricol şi plecând de la realitatea satului giurgiuvean, unde sărăcia se adânceşte de la o zi la alta.

„Cele 5 teme specifice ale programului de guvernare al PNL pe agricultură  şi care se suprapun cu platforma 100 a lui Dacian Cioloş, sunt:

  •  Intabularea şi comasarea terenurilor agricole
  •  reabilitarea sistemului naţional de irigaţii şi sprijinirea producătorilor agricoli pentru utilizarea resurselor locale de apă
  •  reorganizarea ADS( Agenţia Domeniului Statului), astfel încât să poată avea prioritate în cumpărarea terenurilor agricole,  dar şi revizuirea valorii redevenţelor pentru asigurarea unui mediu concurenţial egal pentru toti fermierii români.
  •  sprijinirea şi dezvoltarea zootehniei  şi  a industriei alimentare pentru valorificarea superioară  a producţiei vegetale şi crearea de plus valoare în sectorul agricol
  • sprijinirea formelor asociative ale producătorilor agricoli în raport cu piata internă,  dar şi găsirea de noi pieţe externe pentru exporturile de cereale şi produse de origine animală româneşti

Sunt lucruri absolut normale pentru o societate ce doreşte dezvoltare, iar în ce priveşte cadastrarea terenurilor consider că trebuie urgentată fiindcă riscurile sunt enorme pentru fermierii români. Tocmai asta nu înţeleg contracandidaţii noştri de la PSD. Spun că ei au început cadastrarea, în urmă cu doi ani.Ok,  însă nu s-au făcut progrese. Asta e diferenţa dintre vorbe şi fapte. Noi,  PNL,venim cu lucruri concrete, vrem  fapte!”, a declarat  Gheorghe Ştefan, candidatul PNL pentru Camera deputaţilor!

M. Mitroi

 

Print Friendly, PDF & Email

Știri asemănătoare

Lasă un comentariu

*Folosind acest formular ești de acord cu politica noastră de confidențialitate!