Actualitate

“PNL este de acord cu majorarea salariilor, într-o limită permisă de lege, de resursele bugetare şi cu o creştere graduală!"

beianu-buunDumitru Beianu: “PNL este de acord cu majorarea salariilor, şi în ceea ce priveşte sistemul educaţional şi în ce priveşte sistemul sanitar, dar asta într-o limită permisă de lege, de resursele bugetare şi cu o creştere graduală, cum este prevăzut în programul de guvernare!”
Primvicepreşedintele PNL Giurgiu, Dumitru Beianu îşi dorea ca temele mult discutate în ultima perioadă pe marginea majorării salariilor să  aibă un parcurs convenit de toate partidele politice în această perioadă, mai ales că temele sunt considerate prioritare, şi să fie tratate cu seriozitate şi cumva în afara campaniei electorale. Ori, ce s-a întâmplat săptămâna aceasta în Parlament nu are nicio legătură cu logica – aprecia vorbitorul – şi, din păcate, cu niciun sentiment nobil care să anime parlamentarii chiar înainte de un moment atât de important. Mai mult măsurile adoptate de parlamentari pe ultima sută, fără a ţine cont de realităţi şi de legile în vigoare, vor atârna foarte greu în bugetul pe anul viitor.
“Aş aduce din ipostaza de politician câteva argumente: există o lege   a responsabilității fiscal-bugetare, care interzice majorarea cheltuielilor de personal sau a pensiilor în sectorul bugetar cu 6 luni înainte de expirarea mandatului Guvernului (art. 17, alin 1), respectiv înainte de alegeri.
Există o ordonanţă 20 care prevede că în această perioadă alocarea a 2,6 miliarde lei pentru majorarea salariilor la profesori, persoane din sistemul sanitar şi cel bugetar. Acestea sunt posibilităţile la acest moment.
Sunt riscuri mari ca deficitul bugetar să depăşească 3% din  pib şi în aceste condiţii eventuale împrumuturi pe care le va face Românie în perioada următoare să fie la alte costuri. Dar nu asta e cea mai importantă problemă, asta o las specialiştilor.
Nu pot să nu aduc în atenţia Dvs că la fel în anul 2008 s-a considerat că, pe ultima sută de metri,  ar reprezenta o soluţie majorarea salariilor profesorilor. Nu s-a putut realiza pentru că şi atunci, ca şi acum, nu a existat resursă bugetară pentru o majorare atât de consistentă. PNL este de acord cu majorarea salariilor, şi în ceea ce priveşte sistemul educaţional şi în ce priveşte sistemul sanitar, dar asta într-o limită permisă de lege, de resursele bugetare şi cu o creştere graduală, cum este prevăzut în programul de guvernare!” a declarat Dumitru Beianu, candidatul PNL  pentru Senatul României.
Primvicepreşedintele PNL Giurgiu, Dumitru Beianu, încearcă să găsească şi o explicaţie pentru cele întâmplate în comisiile de specialitate. Cea mai credibilă ar fi aceea că “în sondajele interne, PSD nu se ridică la nivelul aşteptărilor, în ceea ce priveşte procentele!. Pentru că altfel nu îmi explic niciun motiv pentru care riscul atât de mare e subordonat unui interes electoral”.
M. Mitroi

Print Friendly, PDF & Email

Știri asemănătoare

Lasă un comentariu

*Folosind acest formular ești de acord cu politica noastră de confidențialitate!