Cultură

Dansul, la graniţa dintre pasiune şi stil de viaţă

Ziua începe cu încălzirea fizică, sub privirea atentă a coregrafului Velicu Prodan, omul din spatele scenei, cel care i-a format ca dansatori şi care are grijă ca publicul să vadă prestaţii artistice perfecte, fără ezitări sau greşeli. Tinerii execută cu seriozitate fiecare mişcare impusă de coregraf. Au ţinută, sunt eleganţi şi sunt implicaţi întru totul în ceea ce fac. Repetă apoi mişcări noi din suite de dansuri pe care urmează să le prezinte pe scenă. Le repetă şi le repetă… până când dansul arată impecabil. Orice ezitare este corectată şi fiecare punct slab este lucrat până când rezultatul este cel aşteptat. Cu toţii sunt dansatori profesionişti, dar doi dintre ei se remarcă prin uşurinţa executării mişcărilor şi prin graţia cu care dansează.
Fabian Ursache şi Alice Pîrvu vin în sala de repetiţii de zece ani. Sunt adevăraţi profesionişti care au învăţat în timp că talentul şi seriozitatea sunt elementele de succes ce, îmbinate, le pot aduce rezultatele la care au visat. Fac dans din plăcere, dar ambii şi-ar dori ca la un moment dat să îi înveţe şi pe alţii frumuseţea dansului popular. De altfel, ei îi pregătesc deja pe nou-veniţii în ansamblu. Ştiu că este foarte greu să trăieşti din artă în România şi de aceea fiecare s-a gândit şi la o altă metodă din care să se întreţină.
Cei doi tineri sunt un exemplu, demostrând că prin multă muncă şi pasiune pot obţine rezultate de invidiat. Au primit ropote de aplauze la scenă deschisă în ţară dar şi peste hotare şi au ridicat în picioare săli întregi de spectatori. În spate stau ore în şir de antrenamente. Lucrează zilnic, de luni până sâmbătă. Încep dimineaţa, dar nu ştiu când vor termina. Ştiu doar că pe scenă trebuie să fie cei mai buni.

 

Print Friendly, PDF & Email

Știri asemănătoare

Lasă un comentariu

*Folosind acest formular ești de acord cu politica noastră de confidențialitate!