Cultură

”Crăiasa” Petrei Şerbănescu a marcat Luna Femeilor

O lume care descătuşează imaginaţia omului, o lume de muze, nimfe şi zeităţi din mitologia greacă, ce la un loc întruchipează un ideal.

Aşa a fost descrisă expoziţia semnată Petra Şerbănescu, vernisată vineri, 18 martie, la ceas aniversar. Şi-a făcut singură un cadou, oferind prietenilor, colegilor şi tuturor celor care o apreciază, ocazia să-i fie alături la vernisarea unei expoziţii de mult gândită şi visată, iar cei din jurul ei i-au oferit un mare cadou spritual, iubirea, aprecirea lor şi multe, multe flori.

 

De ziua sa, artistul plastic Petra Şerbănescu a expus publicului o serie de tablouri reunite sub titlul “Crăiasa.” Evenimentul a fost găzduit de Muzeul Judeţean Teohari Antonescu, acolo unde expoziţia va rămâne pentru vizionare încă două săptămâni. Evenimentul a fost deschis de către directorul muzeului, Traian Popa, care a vorbit despre palamaresul artistic al Petrei Şerbănescu. “A expus în peste 30 de expoziţii colective în ţară şi peste hotare, în Franţa, Olanda, Finlanda, Bulgaria, şi se află la cea de-a noua expoziţie individuală. Mărturisesc sincer că pictura domniei sale mă linişteşte, peisajele de iarnă în special. Această expoziţie mie îmi sugerează eleganţa, sensibilitatea, graţia, forţa, iar toate acestea formează un ideal”, a mărturisit Traian Popa.

Despre omul şi pictorul Petra Şerbănescu a vorbit şi Mariana Conovici, vechi colaborator al muzeului şi prietenă a artistei. “Când am intrat în această sală m-a izbit încă de la început cromatica unitară, acest albastru adumbrie, ce te îndeamnă la reverie, la melancolie. Expoziţia Petrei reprezintă o lume care descătuşează imaginaţia omului”, a spus Conovici.

Vădit emoţionată de prezenţa unui public numeros, Petra Şerbănescu a dezvăluit că această expoziţie reprezintă bucuria puternică pe care a vrut să o împartă cu cei dragi în luna martie, luna femeilor. Cei care vor să îi admire tablourile o pot face încă o săptămână de acum încolo.

 

Print Friendly, PDF & Email

Știri asemănătoare

Lasă un comentariu

*Folosind acest formular ești de acord cu politica noastră de confidențialitate!