Politic

Consilierii PDL au votat din nou împotriva cetăţenilor

S-au declarat împotriva bugetului judeţean pe 2011 şi a echilibrării bugetelor locale. Consilierii judeţeni ai PDL Giurgiu au dat din nou un vot negativ în plen, colegii lor susţinând că pedeliştii s-au dovedit a fi împotriva funcţionării instituţiilor din judeţ, a primăriilor, a spitalelor şi împotriva investiţiilor în Giurgiu.

Cele mai importante puncte pe ordinea de zi a şedinţei ordinare de marţi, 1 martie, a Consiliului Judeţean, au fost, fără îndoială, aprobarea bugetului propriu de venituri şi cheltuieli al judeţului şi repartizarea pe unităţi administrativ teritoriale a sumelor pentru echilibrarea bugetelor locale. Fără vreo explicaţie, cei şapte consilieri ai Partidului Democrat-Liberal au votat împotriva celor două proiecte de hotărâre. Pedeliştii au fost apostrofaţi de colegii lor.

„Mă aşteptam ca după trei ani de mandat să daţi în sfârşit dovadă de seriozitate, îmi este mie jenă de atitudinea dumneavoastră. Cât vă mai bateţi joc de Consiliul Judeţean, de întreg judeţul şi de cetăţeni?”, i-a întrebat în plen, vicepreşedintele Tudorel Ţone.

Consilierii PDL nu au răspuns însă şi şi-au văzut de treabă. De altfel, la majoritatea punctelor de pe ordinea de zi a şedinţei, consilierii PDL fie au votat împotrivă, fie s-au abţinut. Preşedintele Consiliului Judeţean, Dumitru Beianu, a declarat la finalul şedinţei, într-o conferinţă de presă, că s-ar putea repeta istoria de anul trecut, când bugetele autorităţilor locale au fost echilibrate abia în cel de-al doilea semestru din 2010. Aceasta, întrucât prefectul de atunci, Noruţ Stănişteanu, a atacat în contencios administrativ hotărârea privind repartizarea sumelor pentru echilibrare. Instanţa a dat un răspuns în acest caz abia în vara lui 2010.

„Sunt dezamăgit de atitudinea celor de la PDL. De acest buget se leagă funcţionarea instituţiei pe care o reprezentăm, se leagă activitatea spitalelor şi proiectele cu fonduri europene. De acest buget sunt legate lucrări mari de investiţii în infrastructură, lucrări imperative”, a declarat marţi, după şedinţă, Dumitru Beianu.

Edilul a precizat că decizia consilierilor PDL de a vota împotriva bugetului judeţului şi a repartizării sumelor către primăriile giurgiuvene este cu atât mai surprinzătoare cu cât repartizarea respectivă a fost făcută în urma numeroaselor negocieri şi discuţii cu liderii partidelor din Giurgiu.

„Repartizarea are o profundă componentă politică şi a existat în permanenţă ideea măsurii ca în situaţia în care nu se va conveni asupra împărţirii, se vor face presiuni privind atacarea în contencios administrativ a hotărârii respective”. Dumitru Beianu a mai opinat că discuţiile pe această temă au fost purtate la nivel înalt. „Votul lor împotrivă îl consider ca pe un gest al unor oameni imaturi. Este pentru prima dată când am senzaţia că se dictează votul de undeva dinafară”, a mai spus preşedintele Consiliului Judeţean.

Beianu a precizat că cetăţenii merită o explicaţie din partea consilierilor PDL şi a declarat că se gândeşte serios la schimbarea regulamentului privind lucrările în plenul Consiliului, astfel încât cei care votează împotriva unui proiect să-şi justifice decizia.

„A fost un vot fără logică, în opinia mea. Consider că cei de la PDL sunt obligaţi să răspundă pentru decizia lor şi îmi doresc ca locuitorii acestui judeţ să aibă puterea de a reţine şi eventualele erori comise de unii dintre politicieni, pentru că de prea multe ori, cei care au greşit nu au fost traşi la răspundere”, a subliniat Dumitru Beianu.

 

Print Friendly, PDF & Email

Știri asemănătoare

Lasă un comentariu

*Folosind acest formular ești de acord cu politica noastră de confidențialitate!