La zi

Datornici mulţi şi mari la bugetul local

Pentru că nu mai există alte soluţii amiabile, iar sumele pe care le are de încasat cresc de la lună la lună, Direcţia locală de Impozite şi Taxe a demarat procedurile de executare silită pentru datornicii la bugetul local, iar în decembrie ar putea fi organizate primele licitaţii pentru bunurile datornicilor.

Starea actuală a economiei româneşti se reflectă şi în gradul de încasare al impozitlor şi taxelor locale, grad care se situează cam la acelaşi nivel ca anul trecut, cu o uşoară descreştere. Probleme mari sunt la firmele intrate în insolvenţă, de la care bugetul local ar avea de recuperat circa 2 milioane de euro:

Potrivit datelor statistice, numai în acest an, datoriile firmelor în insolvenţă au ajuns la 1 milion de euro, dublând, practic, suma pe care Direcţia o are de recuperat. Din păcate, şansele de a mai vedea aceşti bani în bugetul local sunt reduse. În primele 11 luni ale anului s-au dublat sumele recuperate, însă nivelul acestor recuperări este extrem de redus, în comparaţie cu sumele de încasat, situându-se unde în jurul valorii de doar 46.000 de lei. Probleme sunt şi la încasările de la persoane fizice, în special în ceea ce priveşte amenzile.

În cursul lunii decembrie vor începe, probabil, şi primele licitaţii în care vor fi vândute bunurile datornicilor la bugetul local.

Print Friendly, PDF & Email

Știri asemănătoare

Lasă un comentariu

*Folosind acest formular ești de acord cu politica noastră de confidențialitate!