Actualitate Economic Social

"De-a şoarecele şi pisica" la Consiliul Local- pe răbdarea şi aşteptările giurgiuvenilor

DSC_0042Situaţia din Consiliul Local Giurgiu a devenit de-a dreptul hilară, după ce, vineri, 25 aprilie, la şedinţa extraordinară cerută de consilieri liberali şi doi de la PP-DD, au lipsit… „ceilalţi”. Pe ordinea de zi erau trei puncte, unul privind extinderea Asociaţie de Dezvoltare Intercomunitară „Sănătate asigurată prin apă curată”, pentru care consilierii au şi solicitat întrunirea, dar au fost adăugate suplimentar alte două, unul cu vestitul împrumut pentru refinanţarea creditelor vechi, iar al doilea viza modernizarea unor puncte termice.


Au venit la timp cei 6 consilieri locali ai PNL, alături de viceprimarul liberal Liviu Popazu, dar şi trei dintre consilierii PP-DD, Ilie Klement, Florian Velicu şi Marius Stancu.
Au venit, de asemenea, ca întotdeauna, şi directorii serviciilor din Primărie, iar jurnaliştii au fost, bineînţeles, nelipsiţi. Şi au aşteptat, şi-au tot aşteptat, cu surâsuri, tristeţe, amărăciune, şuşoteli, şoapte sau glume, să vină şi ceilalţi consilieri PSD, respectiv PP-DD, pentru un număr suficient de consilieri astfel încât şedinţa să poată începe.
La un moment dat, a sosit în sală şi primarul Nicolae Barbu, a stat puţin pe scaunul… rezervat lui şi a plecat, spunând însă că va reveni. Dar asta nu s-a mai întâmplat, n-au sosit nici ceilalţi consilieri, iar secretarul Petre Roşu a anunţat că şedinţa se suspendă.
Penibilul a atins însă cote maxime când, imediat după ce consilierii PNL şi cei trei ai PP-DD au părăsit sala, au venit, coborând, se pare, din zona unde sunt birourile şefilor din Primărie, ceilalţi 7 consilieri ai PP-DD. Şedinţa era suspendată la ora 13 şi 14 minute. Unii s-au reîntors în sală, au mai aşteptat puţin, iar nimeni nu ştia dacă întrunirea se va mai fi ţinut sau nu.
De-a râsu’ plânsu’ şi, totodată, trist pentru cetăţeni şi jenant, ar trebui, pentru cei care, fără nicio motivaţie sau justificare, au întors gestul făcut de consilierii PNL la şedinţa ordinară a lunii aprilie. Numai că, aceştia din urmă au transmis un comunicat de presă chiar în timpul în care erau aşteptaţi, în care au scris motivele pentru care ei au considerat că trebuie să protesteze. Explicate ulterior şi în conferinţă de presă, prezentate şi de noi în materiale anterioare.
În această seară( vineri, 25 aprilie), în ştirile Valahia TV (www.valahiatv.ro ) vedeţi ce au declarat unii dintre consilierii care au fost la şedinţă, unii dintre cei care au venit după ce a fost anunţată că se încheie, dar şi ce spun unii consilieri PSD care au lipsit cu desăvârşire.
Cătălina Sfetcu

Print Friendly, PDF & Email

Știri asemănătoare

Lasă un comentariu

*Folosind acest formular ești de acord cu politica noastră de confidențialitate!