Actualitate

Depinde de tine!

SIGURANȚA CETĂȚENILOR, PRIORITATEA POLIȚIȘTILOR GIURGIUVENI!
 Pentru a nu deveni ținta hoților, polițiștii giurgiuveni le-au făcut recomandări cetățenilor, să nu permită accesul în locuință celor care vin să prezinte diverse „promoții”, campanii în scop caritabil sau celor care își declară anumite calități fără a se putea legitima în acest scop. 
 Astfel, joi, 5 iulie a.c.,  polițiștii giurgiuveni au desfășurat activități de prevenire în cadrul Programelor de prevenire a infracțiunilor contra patrimoniului, a infracțiunilor de “Lovirea sau alte violențe”, a infracțiunilor de violență în familiei, precum și în cadrul Campaniei de prevenire a furturilor din buzunare, în orașul Bolintin Vale și în localitățile Bolintin Deal și Malu Spart, județul Giurgiu.
Scopul activităților a constat în informarea și sensibilizarea populației, cu privire la riscul de a deveni victime ale infracțiunilor de furt din locuință și de furturi din buzunare, în cazul neadoptării unui comportament preventiv.
Fie că este vorba de furturi din locuințe, curți și anexe gospodărești, de tâlhării pe stradă sau în locuință, sau de furturi din buzunare, polițiștii giurgiuveni au discutat cu cetățenii despre măsurile de prevenire și de descurajare a persoanelor certate cu legea, în scopul protejării bunurilor personale și a integrității fizice și psihice.
Au fost purtate discuții și cu cetățenii de etnie romă, punându-se accent pe evitarea comportamentelor violente și a limbajului agresiv, pe reducerea absenteismului școlar și pe renunțarea la căsătoriile timpurii.
La activități au fost distribuite pliante cu recomandări informativ-preventive privind furturile din locuințe și din buzunare și prezentate modalități de evitare a conflictelor în mediul familial.
 
 

Print Friendly, PDF & Email

Știri asemănătoare

Lasă un comentariu

*Folosind acest formular ești de acord cu politica noastră de confidențialitate!