Actualitate

Deputatul PSRO Liliana Ciobanu cere urgentarea finalizării investiţiei la sistemul de canalizare din Bolintin Vale

liliana ciobanuLa solicitarea localnicilor, deputatul PSRO de Giurgiu, Liliana Ciobanu, a reluat demersurile privind urgentarea finalizării lucrărilor de reabilitare şi extindere a reţelelor de distribuţie şi a sistemului de canalizare în oraşul Bolintin Vale. De această dată, parlamentarul giurgiuvean s-a adresat, printr-o interpelare, ministrului Fondurilor Europene, Aura Carmen Răducu, căruia i-a cerut lămurirea acestei situaţii neplăcute.
„În numele cetăţenilor din localitate, vă aduc la cunoştinţă situaţia îngrijorătoare a oraşului Bolintin Vale din judeţul Giurgiu, aflat de câţiva ani de zile într-o stare urbanistico-edilitară deplorabilă. Cauza acestei situaţii o constituie neterminarea lucrărilor la reţeaua de apă-canal, investiţie derulată prin programe finanţate din fonduri europene pe o suprafaţă de 57 de kilometri. Valoarea investiţiei, ce cuprinde o staţie de epurare şi cinci staţii de pompare a apei menajere,  este de 17.700.804,11 lei. Licitaţia a fost câştigată de S.C. “STRACO GRUP” SRL, iar apoi repartizată sub formă de subantrepriză către ACM 4 Bucureşti. Lucrările au început în anul 2013, termenul de finalizare iniţial era 13 noiembrie 2014, care a fost prelungit ulterior până în 30 aprilie 2015, însă nici acum investiţia nu este finalizată, spre disperarea locuitorilor din oraş”, a arătat Liliana Ciobanu, în documentul înaintat conducerii MFE.bolintin vale2
Deputatul PSRO a mai amintit că, după depăşirea celui de al doilea termen de finalizare, „atât cetăţenii, cât şi autorităţile locale, recunosc că lucrările nu au fost de calitate, fapt ce a transformat localitatea într-un şantier imens neterminat, plin de gropi şi mizerie”.
Liliana Ciobanu aşteaptă ca ministrul Fondurilor Europene să răspundă oamenilor la următoarele întrebări: „1. Când va fi finalizată investiţia privind reabilitarea şi extinderea reţelelor de distribuţie şi a sistemului de canalizare în oraşul Bolintin Vale?; 2. Ce verificări au făcut reprezentanţii Ministerului Fondurilor Europene, în calitate de Autoritate de Management prin Programul POS Mediu al acestei investiţii, cu atât mai mult cu cât au fost interpelaţi anterior, şi care sunt concluziile întârzierilor?; 3. Când estimaţi că vor fi încheiate lucrările, precum şi calvarul locuitorilor din Bolintin Vale?”.
„Localnicii se plâng de calitatea jalnică a execuţiei, susţinând că studiul de fezabilitate nu a fost în conformitate cu realitatea din teren: zone nisipoase, stratul de apă din sol la nivel mai ridicat decât lucrările de îngropare a conductelor, carosabilul distrus în totalitate pe majoritatea arterelor, acostamente desfiinţate, străzi blocate şi impracticabile luni de zile, cu gropi imense, operaţiuni începute şi neterminate, şosea deteriorată, acostamente distruse, subtraversări care pornesc de sub carosabil, etc.. Întârzierea nepermisă a finalizării acestei investiţii aduce grave prejudicii locuitorilor din Bolintin Vale, care, pe lângă faptul că sunt privaţi de servicii de calitate, sunt obligaţi să suporte un calvar socio-edilitar nepermis pentru anul 2016 într-o ţară europeană şi civilizată, aşa cum se pretinde a fi România!”, a conchis deputatul Liliana Ciobanu.
 
Biroul de Presă al deputatului PSRO Giurgiu Liliana Ciobanu, 12 februarie 2016

Print Friendly, PDF & Email

Știri asemănătoare

Lasă un comentariu

*Folosind acest formular ești de acord cu politica noastră de confidențialitate!