La zi Social

DGA, SJA Giurgiu: Doi agenţi de la Postul de Poliţie Frăteşti, în arest la domiciliu

dgaLa data de 18.10.2016, ofițerii Direcției Generale Anticorupție – Serviciul Județean Anticorupție Giurgiu, sub coordonarea procurorului de caz, din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Giurgiu, au efectuat mai multe activități operative, finalizate cu punerea în executare a două mandate de aducere, la sediul Parchetului de pe lângă Tribunalul Giurgiu, a  agentului șef principal de poliție P. N., șeful Postului de Poliție Frătești din cadrul I.P.J. Giurgiu și agentului șef adjunct de poliție A. A. C., ajutor șef post la aceeași subunitate de poliție, în prezent inculpați pentru săvârșirea următoarelor infracțiuni:
P.N.luare de mită, prev. de art. 289 alin. 1 C.pen. rap. la art. 7 lit. c din Legea 78/2000 – 8 fapte;
abuz în serviciu asimilat faptelor de corupție, prev. și ped. de art. 132 din Legea 78/2000 rap. la art. 297 alin. 1 C.pen. – 1 faptă;
cu aplicarea art. 38-39 C.pen.

  • trafic de influență, și ped. de art. 291, alin. 1 C. pen. raportat la art. 7, lit. c din Legea 78/2000 – o faptă

totul cu aplicarea art. 38-39 C.pe
A. A. C.luare de mită, prev. de art. 289 alin. 1 C.pen. rap. la art. 7 lit. c din Legea 78/2000 – 2 fapte;
abuz în serviciu asimilat faptelor de corupţie, prev. de art. 132 din Legea 78/2000 rap. la art. 297 alin. 1 C.pen. – 3 fapte;
furt calificat, prev. de 229, alin1, lit. b C.pen. – 1 faptă;
totul cu aplicarea art. 38-39 C.pen.
În fapt, în perioada aprilie-mai 2016 , în exercitarea atribuțiilor de serviciu, P.N. și A.A.C.  au pretins și primit sume de bani și bunuri de la mai multe persoane cercetate în cadrul unor dosare penale instrumentate la nivelul subunității de poliție, cât și de la conducători auto opriți pentru control în cadrul acțiunilor pe linie de supraveghere, dirijare și control a traficului rutier.
De asemenea, la data de 13.09.2016, inc. P.N. a pretins şi primit de la administratorul unui depozit de material lemnos, suma de 500 lei, pentru a interveni pe lângă reprezentanţii Inspectoratului de Poliţie  Județean Giurgiu şi ai Gărzii Forestiere, care urmau să efectueze un control la depozitul pe care îl administrează, în scopul neaplicării unei sancțiuni contravenționale sau aplicării unei  sancțiuni mai mici, pentru eventualele încălcări ale normelor legale constatate.
La data de 18.10.2016 cei doi inculpați au fost reținuți, iar la data de 19.10.2016, Tribunalul Giurgiu a dispus  măsura preventivă a arestului la domiciliu cu privire la ambii agenți.
În cursul instrumentării dosarului s-a beneficiat de sprijinul de specialitate al Serviciului Tehnic din cadrul Direcției Generale Anticorupție, la efectuarea unor activități specifice informativ-operative contribuind și lucrători din cadrul Departamentului de Informații și Protecție Internă.

 Serviciul Județean Anticorupție Giurgiu

Print Friendly, PDF & Email

Știri asemănătoare

Lasă un comentariu

*Folosind acest formular ești de acord cu politica noastră de confidențialitate!