Actualitate

Diferenţa dintre VORBE şi FAPTE! Guvernul Cioloş, vine cu măsuri antisărăcie!

dacian-ciolos-si-a-lansat-platforma-politica-se-pregateste-ceva-la-mitingul-pnl-411159Guvernul lansează un program pilot iar dacă rezultatele vor fi bune, modelul va fi extins în toată ţara. Despre ce este vorba? Elevii din 50 de şcoli din România vor primi o masă caldă în fiecare zi. Măsura face parte din pachetul de măsuri antisărăcie şi îşi propune să reducă abandonul şcolar, îndeosebi în zonele defavorizate, care nu sunt puţine.

„Ne interesează accesul copiilor la educaţie în perioada şcolară şi prescolară şi pentru a stimula această prezenţă venim cu un program pilot, care să permită acordarea unei mese calde sau a unui pachet alimentar la şcoală. Am ales câteva unităţi de învăţământ  din zone geografice diferite, din medii sociale diferite tocmai pentru a vedea în ce fel putem face eficient acest program şi dacă, după acest an şcolar 2016-2017, acest proiect pilot confirmă obiectivul este ca el să fie extins apoi la nivelul întregii ţări şi să combinăm cumva şi programul Fructe în şcoli cu Laptele şi Cornul în şcoli, mai adăugând nişte resurse financiare pentru a putea oferi o masă caldă sau un pachet alimentar. Însă, fără implicarea autorităţilor locale, a Inspectoratelor şcolare, a unităţilor de învăţământ, a conducerii unităţilor de învăţământ respective, acest program nu are cum să reuşească pentru că este nevoie de un minim de infrastructură de primire, în care copiii să poată să servească masa, deci e nevoie şi de o implicare locală”, a declarat Dacian Cioloş.

De altfel, la şedinţa de Guvern au fost mai multe decizii importante, pe care Guvernul Cioloş le-a cuprins în Programul Antisărăcie:
– stabilirea cadrului nornativ pentru a acorda identitate copiilor care, din diferite motive, nu pot să primească un act de identitate la naştere şi un Cod Numeric Personal (CNP);
– constituirea la nivelul comunităţilor locale a unor centre de asistenţă medicală integrată, care să ofere mai ales comunităţilor vulnerabile accesul al asistenţă medicală.
Print Friendly, PDF & Email

Știri asemănătoare

Lasă un comentariu

*Folosind acest formular ești de acord cu politica noastră de confidențialitate!