Actualitate

Din nou, despre prevenire!

Polițiștii giurgiuveni continuă activitățile de prevenire a infracțiunilor contra patrimoniului, a infracțiunilor de “Lovirea sau alte violențe”, a infracțiunilor de violență în familie, precum și a infracțiunilor de înșelăciune, în zona străzilor Decebal, 1 Decembrie 1918 și Tineretului, din municipiul Giurgiu.
Marți, 31 iulie a.c., polițiștii giurgiuveni au desfășurat activități de prevenire a infracțiunilor contra patrimoniului, a infracțiunilor de “Lovirea sau alte violențe”, a infracțiunilor de violență în familie, precum și activități de prevenire a infracțiunilor de înșelăciune în zona străzilor Decebal, 1 Decembrie 1918 și Tineretului, din municipiul Giurgiu.
Principalele obiective ale acestor activități de prevenire au constat în informarea și  responsabilizarea persoanelor, potențiale victime ale infracțiunii de furt din locuințe și a infracțiunilor de înșelăciune,  cu privire la măsurile de siguranță pe care trebuie să le adopte pentru a nu deveni victime ale acestor infracțiunilor, prin adresarea de sfaturi utile pentru liniștea și siguranța familiei, precum și asigurarea locuințelor.
Cu această ocazie cetățenii giurgiuveni au fost informați cu privire la modurile de operare a infractorilor ( metoda „Accidentul”, metoda  „Câștigarea premiului”, metoda „Câștigul”, metoda „împrietenirea” etc.), oferindu-le pliante cu recomandări informativ-preventive și prezentate modalități de evitare ale conflictelor în mediul familial și a infracțiunilor de înșelăciune.
Inițiativa polițiștilor a fost primită cu mare interes de către cetățenii din mediul urban care au apreciat ca pozitivă acțiunea de prevenire a furturilor din locuințe, buzunare și a infracțiunilor de înșelăciune.
Activitățile preventive vor continua și în alte zone predispuse la comiterea  infracțiunilor din mediul urban și rural din județul Giurgiu.

IPJ Giurgiu

Print Friendly, PDF & Email

Știri asemănătoare

Lasă un comentariu

*Folosind acest formular ești de acord cu politica noastră de confidențialitate!