Politic

Dinozaurul de la răsărit vrea să se-nfrupte din Moldova

putin

Oameni cu greutate din sfera de influenţă a preşedintelui Vladimir Putin au publicat pe un site cvasi popular în Europa răsăriteană o ştire conform căreia, este de datoria Rusiei să revendice unele teritorii româneşti, în vizor fiind, evident, zona Moldovei.

Dacă informaţia se adevereşte, situaţia din zonă se complică exponenţial. Deocamdată, autorităţile de la Bucureşti nu au avut vreo reacţie la aşa zisele pretenţii teritoriale. Ce vor mai exact oamenii lui Putin, cel care se regăseşte în background-ul acestora? Conform sursei citate, formaţiunea ce-şi spune ”Patrioţii Moldovei” critică guvernanţii de la Chişinău, acuzându-i de politici iresponsabile. Toate acestea se regăsesc într-o declaraţie intitulată ”Retrocedarea teritoriilor Moldovei”, redactată, desigur, în limba rusă.

Având în vedere ratificarea şi semnarea acordului de asociere a Moldovei cu Uniunea Europeană, ”Patrioţii Moldovei” fac apel către organismele internaţionale pentru protecţia drepturilor omului, către autorităţile moldoveneşti, cât şi către guvernele occidentale pentru respectarea normelor internaţionale.

Aceştia revendică, aşadar, dreptul asupra teritoriilor care în decursul istoriei au format Principatul Moldovei, iar în prezent sunt parte a României şi Ucrainei. Nu în ultimul rând, ”Patrioţii Moldovei”consideră autorităţile de la Kiev şi Bucureşti drept duşmănoase intereselor şi drepturilor populaţiei majoritare din Republica Moldova.

Partidul ”Patrioţii Moldovei” a fost format în 2010, membrii săi fiind cu toţii vorbitori de limba rusă care militează pentru formarea vechii Moldove.

Print Friendly, PDF & Email

Știri asemănătoare

Lasă un comentariu

*Folosind acest formular ești de acord cu politica noastră de confidențialitate!