Actualitate

Diseminarea rezultatelor locale ale proiectului – Împreună pentru sănătatea sânului

cretu gProgramul de cooperare elvețiano-român

SWISS ROMANIAN COOPERATION PROGRAMME

COMUNICAT DE PRESĂ

Diseminarea rezultatelor locale ale proiectului – Împreună pentru sănătatea sânului 

Societatea de Educație Contraceptivă și Sexuală  București, Centrul de Parteneriat  pentru Egalitate București,  alături de Asociația Bolnavilor de Cancer și Hepatită ABCH Giurgiu, a  organizat marți, 29 septembrie a.c.,  cu începere de la orele 11,00, în incinta restaurantului Casa cu Flori din Giurgiu, conferința de presă  menită să disemineze rezultatele locale ale proiectului, implementat la Giurgiu, în ultimii doi ani. Proiectul este cofinanțat printr-un grant din partea Elveției prin intermediul  Contribuției Elvețiene pentru Uniunea Europeană extinsă.  Bugetul total alocat este de 269.340 CHF, din care Contribuție Elvețiană – 242.400 CHF, Societatea de Educație Contraceptivă și Sexuală și partenerii contribuind cu 26.940 CHF. Proiectul – Împreună pentru sănătatea sânului –  și-a propus îmbunătățirea politicilor publice cu impact asupra domeniului cancerului de sân prin întărirea capacității instituțiilor și organizațiilor locale, implicate în lupta  împotriva cancerului de sân în 10 județe: Mureș, Constanța, Brașov, Covasna, Harghita, Bistrița, Giurgiu, Călărași, Tulcea, Prahova și municipiul București.  Obiectivul prioritar a fost dezvoltarea  unor parteneriate locale între instituții publice, private și alți factori din comunitate, în vederea susținerii  de intervenții eficiente și sustenabile destinate depistării precoce a cancerului de sân, sprijinirii persoanelor afectate direct și indirect de această boală și creșterea calității serviciilor medicale specifice.

În cadrul proiectului s-a format o echipă locală, care a fost instruită în cartografierea nevoilor  și resurselor din domeniul sănătății sânului, în managementul de proiect  și scrierea de propuneri  de proiect și inițierea de activități  de advocacy și de strângere de fonduri  și s-au format un număr de 30 de  facilitatori de  sesiuni de informare a populației cu privire la autocunoașterea sânului. Echipa locală a realizat o cercetare comprehensivă a situației din domeniu, lucrare ce a fost publicată  și lansată la nivel  local spre a servi tuturor actorilor cu atribuții în domeniu.  Pe durata proiectului,  facilitatorii formați  au acționat ca educatori comunitari, informând peste 900 de femei rezidente în județul Giurgiu.

Scopul conferinței de presă a fost în ideea împărtășirii rezultatelor obținute  de echipa de proiect  și de a aduce la cunoștința publicului larg resursele create în județul nostru ce pot fi folosite în mod sustenabil pentru conștientizarea  asupra importanței depistării  precoce a cancerului de sân. Unul dintre  rezultatele  proiectului este site-ul www.infocancerdesan.ro, care găzduiește toate materialele create de partenerii din cele 10 județe și municipiul București, dar și de membrii rețelei – Împreună pentru sănătatea sânului- .  Site-ul oferă accesul gratuit  al tuturor celor interesați de cursuri online,  de facilitare sesiuni de informare, management de proiect, cartografierea comunității și advocacy.

Informații suplimentare se pot obține de la coordonatoarea locală a proiectului: Crețu Georgiana.tel: 0731.237.533. mail:abchgiurgiu@yahoo.com.

Print Friendly, PDF & Email

Știri asemănătoare

Lasă un comentariu

*Folosind acest formular ești de acord cu politica noastră de confidențialitate!